rybok Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Witam, Mimo że od dawna łowie to w spiningu w gruncie rzeczy jeszcze jestem amatorem i potrzebuje pomocy w wyborze sprzętu. Głównie stawy i zbiorniki np: Strzegocice+zalew,Błażkowa, męciszów + TC Debica; bo wiadomo Wisłoka nie rozpieszcza ale też raz na czas pójdę . ryba: głównie szczupak, może boleń,sandacz Woblery mam od 5G ale głównie będę łowił 12-13g , a 20g to pewnie będzie max i gumy 8g-10g++ Potrzebuje pomocy w wyborze kija[200-250], kołowrotka[200-250], plecionki 50-60zł. Zakup używki wchodzi w gre ale chyba nie w tej cenie. Myślę że sprzęt w tej cenie mnie zadowoli. Pozdrawiam rybok Link to comment Share on other sites More sharing options...
domek1995 Posted September 13, 2016 Share Posted September 13, 2016 Polecił bym wędkę mikado nihonto red cut pike 260 5-28g do woblerów i gum w tych wielkościach nada się na pewno. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rybok Posted September 13, 2016 Author Share Posted September 13, 2016 Przeczytałem http://www.fishing-test.pl/wdki/707-mikado-nihonto-red-cut-pike-260cm-5-28g i powiem że kij mi się podoba szczególnie cena ale poczekam jeszcze bo nie ma co się śpieszyć. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Guest Posted November 7, 2016 Share Posted November 7, 2016 (edited) Mogę również polecić Mikado Inazume. Niby do 20 gramów ale jest moc. Tyle że to wklejka i najlepiej nadaje się do gum. Ewentualnie mniejsze błystki i woblery nie stawiające dużego oporu w wodzie. Fajne i czułe kije to jeszcze Okuma Black Rock o cw 5-25 lub 7-30. Minusem ich jest podatność na uszkodzenia blanku, po prostu trzeba uważać. :-) Najlepszym według mnie wyborem pod woblery i błystki lub gumy głównie ścigane jednostajnie jest Shimano BeastMaster DX M 10-30. Moja żona łowi takim tylko 7-21 gramów. Ładnie wykonany, cena około 300 zl, przelotki nie jakieś noname a fuji. Blank idealnie nadaje się na szczupaka. Pięknie pracuje i czuć że jest w nim moc. Co do kołowrotka nie odkryje Ameryki. Ryobi Zauber w rozmiarze 3000 lub 4000. Ja w tym roku wymieniłem na Daiwe Ninja 3000. Naprawdę dobre ma opinię i w decathlonie po 180 zł z wysyłką + druga szpula. I tak też bym Ci polecał. Shimano BeastMaster + Daiwa Ninja 3000. Edit: przepraszam pisałem że strony mobilnej i nie zauważyłem że to temat z września. :/ Edited November 7, 2016 by Guest Link to comment Share on other sites More sharing options...
delux64 Posted November 8, 2016 Share Posted November 8, 2016 Akurat ta którą Wymieniłeś powyżej z wklejaną szczytówką jest w zdecydowanej mniejszosci w śród Inazum ,większość odmian tego kija jest ze stałą szczytówką ,ale to wędka raczej specjalistyczna głównie pod sandała....sztywna pod plecionkę ,oraz gumy i koguty! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Olaf342 Posted January 29, 2017 Share Posted January 29, 2017 Witam posiadam szczupakową wędkę okuma black rock 2,75 m c.w. 10-35. Kijek kosztuje około 250 zł posiada bardzo szybką akcję i mi osobiście bardzo odpowiada. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts