Piotrek10 Posted September 24, 2016 Posted September 24, 2016 Witam. Zamierzam zmierzyć się z tematem łowienia szczupaków na muchę. Łowiąc na spining miałem dobre efekty,więc wierzę że szczupaki da się i na muchę połowić. Koledzy może opiszecie coś o sprzęcie i muchach,wielkości much jakie przypony stosujecie. Łowił ktoś może sznurem pływającym?Czy da się łowić takim sznurem w płytkich stawach do 1metra głębokości? Pozdrawiam
Piotrek10 Posted September 24, 2016 Author Posted September 24, 2016 Może jakieś spostrzeżenia na temat przyponu?zwykłe stalki chyba nie wchodzą w grę.Czytałem w jednym z artykułów że dobrym materiałem na przypon jest ,,Hard Mono" chyba Dragona.
Krzysiek Posted September 25, 2016 Posted September 25, 2016 Fachowcem nie jestem, ale "kilka" szczupłych na muchie wytargałem. Łowiłem wędką w 7 klasie, dawało radę. Teraz śmigam 10 tka jest lepiej. Używam much od 15 do ok 30 cm. Pływającym sznurem obskoczysz wodę do 2-2,5 metra. Przypony mam z plecionego tytanu chyba dragona jak na moje potrzeby jest ok. Zwykłe się nie nadają.
Recommended Posts