Jump to content

Okręg PZW Tarnobrzeg

Józef

Recommended Posts

Wiadomość dla tych z kolegów którzy zamierzają łowić na żywą lub martwą rybkę oraz fileta na zbiornikach wydzielonych okręgu tarnobrzeskiego.W tym okręgu wędkarze segregowani na tych lepszych i gorszych.Gorsi sezon na drapieżnika  mają skrócony o dwa miesiące.Szarpakowcy natomiast będą miel szerokie pole do popisu.

http://www.pzw.org.pl/51/wiadomosci/140258/61/uwaga___ochrona_ryb_drapieznych_2016_2017_r

No to ciekawie. Tydzień temu musiałem zakończyć wędkowanie po kilku rzutach spinerem, powód- zarybienie karpiem. Ok. Co ma karp do spiningu nie pytałem ale nie o tym jest temat... po rozmowie z opiekunem łowiska, była mowa także o zakazie spiningu w ww. terminie. Info na stronie okregu nic o tym nie mówi. Czy po zakończeniu kwarantanny mogę gonić nad wody ze spinem? W informacji na stronie jest zakaz spiningowania od 1 stycznia do 30 kwietnia. Błąd ludzki w podaniu informacji czy faktycznie nie ma zakazu spiningowania. Prosze o info osoby wiedzące coś więcej (takowe czytaja forum). Z góry dziękuję.

• 5 months later...

Znów okręg pokazał jaki jest nie do zrozumienia w piątek 28  został zniesiony zakaz spiningowania na zbiornikach wydzielonych mał obowiazywac do 30  ciekawe ile osób o tym wie ci dla których został  skrócony wiedzą a ci co nie używają internetu