Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie potrzeba mi pomysłu na szczupakowe wobki. Jeziorko a w zasadzie staw. Praca do 1metra gł. Ciężar do 15gr. Jeżeli macie coś sprawdzonego to proszę pisać!!

Posted

Moimi faworytami są te woblerki;) Rapala Husky Jerk HJ 12S.Innych nie używam bo i po co:D.Woblery pływające 12cm ,dwa na górze z grzechotką,ostatni na dole bez.Skusiły już nie jednego szczupłego i są bardzo dobre na wieczorne i nocne rzeczne sandacze a i na Wilczej kila się "pomyliło":D.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Osobiście nie przepadam za dużymi woblerami ze starem, ale jeżeli miałbym wybrać coś na takie jeziorko to z pewnością będzie to Rapala DT np Flat 3 (12g) oraz większe modele Oryginala najlepiej w wersji kolorystycznej BOF z czerwonymi kotwicami i sterem - jak dla mnie rewelka na szczupaka. Z bezsterowych to z pewnością pływający Slider 7cm (17g).

Posted
Super, dzięki. Myślałem też nad imitacją szczupaka? Macie jakiegoś faworyta w tym temacie?

Miałem kiedyś gumową imitację szczupaczka, przynęta pięknie wyglądała, niestety nic na nią nie złowiłem :D

Posted
Super, dzięki. Myślałem też nad imitacją szczupaka? Macie jakiegoś faworyta w tym temacie?

Zerknij Łukasz na ofertę firmy Dorado. Mają w ofercie rozne wielkości, 1 i 2 członowe. Cena przystępna i zapewniam że bierze na te wobki zębaty

Posted
Byłbym zapomniał, Salmo Perch 8cm pływający - bardzo dobra szczupakowa przynęta.

,,Persching" to jest to co lubię, polecam tego wobka.

Posted (edited)

Potwierdzam łowność Pershinga Milana :D czyli Salmo perch:) ja dodałbym jeszcze Wanderka 7cm BigBaita w kolorach naturalnych płoci lub krąpia, który nie raz ratował mi dupę od zejścia z wody o kiju. Fakt, że to mały jerk ale klasycznym spinem spokojnie można nim szaleć.:)

Edited by Lobosss
Posted
Potwierdzam łowność Pershinga Milana :D czyli Salmo perch:) ja dodałbym jeszcze Wanderka 7cm BigBaita w kolorach naturalnych płoci lub krąpia, który nie raz ratował mi dupę od zejścia z wody o kiju. Fakt, że to mały jerk ale klasycznym spinem spokojnie można nim szaleć.:)

Pierwsze próby Wandera były zabójcze;)

• 2 years later...
Posted

Witam. Mam w planie kupić woblerki na szczupłego i na ten cel mam przeznaczone 100zł chciałbym kupić minimum 3 szutki i przede wszystkim sprawdzone przez Was, które na pewno mnie nie zawiodą :) Łapał będę nimi wyłącznie na stawach, jeziorkach. Lubię średnie i duże przynęty, które daleko lecą :) wędka do 30 gram wyrzutu. Jak macie coś tańszego dobrego też prośże podać :) im więcej kupie tym lepiej.