LukaszZ Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Panowie potrzeba mi pomysłu na szczupakowe wobki. Jeziorko a w zasadzie staw. Praca do 1metra gł. Ciężar do 15gr. Jeżeli macie coś sprawdzonego to proszę pisać!!
rapala Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Moimi faworytami są te woblerki;) Rapala Husky Jerk HJ 12S.Innych nie używam bo i po co:D.Woblery pływające 12cm ,dwa na górze z grzechotką,ostatni na dole bez.Skusiły już nie jednego szczupłego i są bardzo dobre na wieczorne i nocne rzeczne sandacze a i na Wilczej kila się "pomyliło":D. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
krs Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Osobiście nie przepadam za dużymi woblerami ze starem, ale jeżeli miałbym wybrać coś na takie jeziorko to z pewnością będzie to Rapala DT np Flat 3 (12g) oraz większe modele Oryginala najlepiej w wersji kolorystycznej BOF z czerwonymi kotwicami i sterem - jak dla mnie rewelka na szczupaka. Z bezsterowych to z pewnością pływający Slider 7cm (17g).
LukaszZ Posted February 11, 2011 Author Posted February 11, 2011 Super, dzięki. Myślałem też nad imitacją szczupaka? Macie jakiegoś faworyta w tym temacie?
krs Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Byłbym zapomniał, Salmo Perch 8cm pływający - bardzo dobra szczupakowa przynęta.
krs Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Super, dzięki. Myślałem też nad imitacją szczupaka? Macie jakiegoś faworyta w tym temacie? Miałem kiedyś gumową imitację szczupaczka, przynęta pięknie wyglądała, niestety nic na nią nie złowiłem
esox34 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 Super, dzięki. Myślałem też nad imitacją szczupaka? Macie jakiegoś faworyta w tym temacie? Zerknij Łukasz na ofertę firmy Dorado. Mają w ofercie rozne wielkości, 1 i 2 członowe. Cena przystępna i zapewniam że bierze na te wobki zębaty
michal85 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 rapala fajne te twoje wobler, ale chyba od tego sezonu musisz pozbawic ich z jednej kotwiczki <co> co nie:confused: ?
michal85 Posted February 11, 2011 Posted February 11, 2011 ja polecam woblerki rapala X-rap (fajnie pracują)
rapala Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Od tego sezonu tak ale nie powinno być z tym większego problemu:D,tak czy inaczej ,rapalki nie powinny stracić na swojej łowności;).
MilanND Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 Byłbym zapomniał, Salmo Perch 8cm pływający - bardzo dobra szczupakowa przynęta. ,,Persching" to jest to co lubię, polecam tego wobka.
LukaszZ Posted February 12, 2011 Author Posted February 12, 2011 Dobra już mam swoje typy teraz tylko czekać
Lobosss Posted February 12, 2011 Posted February 12, 2011 (edited) Potwierdzam łowność Pershinga Milana czyli Salmo perch:) ja dodałbym jeszcze Wanderka 7cm BigBaita w kolorach naturalnych płoci lub krąpia, który nie raz ratował mi dupę od zejścia z wody o kiju. Fakt, że to mały jerk ale klasycznym spinem spokojnie można nim szaleć. Edited February 12, 2011 by Lobosss
MilanND Posted February 15, 2011 Posted February 15, 2011 Potwierdzam łowność Pershinga Milana czyli Salmo perch:) ja dodałbym jeszcze Wanderka 7cm BigBaita w kolorach naturalnych płoci lub krąpia, który nie raz ratował mi dupę od zejścia z wody o kiju. Fakt, że to mały jerk ale klasycznym spinem spokojnie można nim szaleć. Pierwsze próby Wandera były zabójcze;)
Emil Kramarz Posted April 27, 2013 Posted April 27, 2013 Witam. Mam w planie kupić woblerki na szczupłego i na ten cel mam przeznaczone 100zł chciałbym kupić minimum 3 szutki i przede wszystkim sprawdzone przez Was, które na pewno mnie nie zawiodą Łapał będę nimi wyłącznie na stawach, jeziorkach. Lubię średnie i duże przynęty, które daleko lecą wędka do 30 gram wyrzutu. Jak macie coś tańszego dobrego też prośże podać im więcej kupie tym lepiej.
Recommended Posts