gunio Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Witam i mam pytanie czy ktoś stosuje trójnóg takiego typu http://allegro.pl/stojak-trojnog-plazowy-rzecz-ron-thompson-podporka-i5626078128.html lub inny. Mam zamiar kupić taki trójnóg z przeznaczeniem do feedera. Dużo łowie na feedera w Wisłoce nie zawsze mam możliwość dobrze wbić zwykłą podpórkę. Jeżeli ktoś ma to proszę o spostrzeżenia.
rapala Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 (edited) Kilka lat temu kupiłem prawdopodobnie (na 90%) taki trójnóg,tylko z innym przeznaczeniem i powiem szczerze ,że jakość wykonania jest dość dyskusyjna. Bardziej aluminium niż duraluminium .Obawiam się ,że przy dość mocnej eksploatacji cała konstrukcja długo nie wytrzyma a już na pewno elementy skręcane.Jeżeli masz możliwość obejrzenia go w sklepie ,to zrób to aby upewnić się o trafności wyboru. Osobiście szukał bym czegoś z chromoniklu np . tutaj http://sumowapasja.pl/forum/viewthread.php?forum_id=76&thread_id=76 masz ciekawe pomysły . Edited January 22, 2017 by rapala
gunio Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 W sklepie nie widziałem a pytam się z tego względu iż ciężko jest wbić podpórki w kamienistą plaże a jak uda to nie zawsze stoją prosto i często się przechylają. Pójdę za twoją radą poszukam i pomacam jak to wygląda. O samoróbkach tez myślałem ale jednak trzeba je wbijać głęboko.
rapala Posted January 22, 2017 Posted January 22, 2017 Może jeszcze odwiedzą ten temat koledzy łowiący nad Wisłą czy Sanem i coś podpowiedzą. Często lokalne ,regionalne patenty są o niebo lepsze od fabrycznych masówek.
gunio Posted January 22, 2017 Author Posted January 22, 2017 myślałem o zrobieniu takich z rurek lub drutu ale przeraża mnie ciężar i długość a na wysokości mi zależy
Guest Posted March 11, 2017 Posted March 11, 2017 Polecam takie coś;) nie ma miejsca w które,nie weszły;) A jak będziesz chciał więcej zdjęć,to ci zrobię po niedzieli. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts