Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Kilka lat temu kupiłem prawdopodobnie (na 90%) taki trójnóg,tylko z innym przeznaczeniem  i powiem szczerze ,że jakość wykonania jest dość dyskusyjna. Bardziej aluminium niż duraluminium .Obawiam się ,że przy dość mocnej eksploatacji cała konstrukcja długo nie wytrzyma a już na pewno elementy skręcane.Jeżeli masz możliwość obejrzenia go w sklepie ,to zrób to aby upewnić się o trafności wyboru. Osobiście szukał bym czegoś z chromoniklu  np . tutaj http://sumowapasja.pl/forum/viewthread.php?forum_id=76&thread_id=76

masz ciekawe pomysły .

Edited by rapala
Posted

W sklepie nie widziałem a pytam się z tego względu iż ciężko jest wbić podpórki w kamienistą plaże a jak uda to nie zawsze stoją prosto i często się przechylają.

Pójdę za twoją radą poszukam i pomacam jak to wygląda. O samoróbkach tez myślałem ale jednak trzeba je wbijać głęboko.

Posted

Może  jeszcze  odwiedzą ten temat koledzy  łowiący nad Wisłą  czy Sanem i coś podpowiedzą. Często lokalne ,regionalne patenty są  o niebo lepsze od  fabrycznych masówek. 

Posted

myślałem o zrobieniu takich z rurek lub drutu ale przeraża mnie ciężar i długość a na wysokości mi zależy

• 1 month later...
Posted

Polecam takie coś;) nie ma miejsca w które,nie weszły;) A jak będziesz chciał więcej zdjęć,to ci zrobię po niedzieli.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować