Jump to content

Recommended Posts

Posted

Nawet nie wiem czy szukam wędki czy blanku, łowie w mule potrzebuje wędki minimum 3 metry. Chcę czuć dno i opad na długim dystansie. Żadne wklejki nie wchodzą w grę. Mój budżet do 800zł   

Posted

Musi być koniecznie 3m, nie wystarczy 2.7m ? Po co sobie utrudniać łowienie ;) W tej długości jest sporo ciekawych blanków. Napisz jeszcze jaka gramatura przynęt wchodzi w grę.

[Tapatalk]

Posted (edited)

Na łowisku w którym łowie nieustannie wieje z tond też myślę wystartować od 10- 15 g. Wędkuję wędką 2,7 ale nie sięgam nią wszystkich miejsc,a przy mocnym wietrze nieosiągalne jest dorzucenie do koryta. Próbowałem wydłużyć żuty odchudzając linkę lecz rezultaty są prawie znikome.

Edited by Sasanek
Posted
10 godzin temu, Sasanek napisał:

Próbowałem wydłużyć żuty odchudzając linkę lecz rezultaty są prawie znikome.

Spróbuj  8 splotowej plecionki np YGK, Sunline, Duel PE#1.0 lub #1.2, odległości rzutowe na pewno się poprawią. Z blankami 3m będzie pewnie większy problem, ja do łowienia z brzegu i przynęt 10g w górę mam Batsona HS1021F, 7-21g i 2,60m. Napisz do Roberta z BRC powinien pomóc ze znalezieniem odpowiedniego blanku.

Posted

Zadzwoń sobie do Fishing Art . Krzysztof  zbuduje Ci taką armate że szok. Najdluższe blanki bodajże 315 cm w ofercie .Człowiek który umie słuchać klienta no i nasze Polskie:)