manek_rz Posted March 22, 2017 Posted March 22, 2017 Witam Kolegów, Jako że nie znalazłem odpowiedniego tematu, pozwoliłem sobie założyć nowy. Może jego lektura pozwoli pogłębić, albo zdobyć wiedzę w tym zakresie. A więc do rzeczy. W tym roku postanowiłem wrócić do źródeł (cokolwiek by to nie znaczyło)... Wybieram się do Chorwacji pod namiot. Mam zamiar trochę pozwiedzać, ale oczywiście biorę ze sobą kijaszka i inne niezbędne elementy. Moim celem jest bardziej południowa część tego kraju. Tak mniej więcej od Zadaru w dół, do okolic Dubrownika. Sam Dubrownik to pewnie bardziej turystycznie niż pobytowo, bo o ile się orientowałem to ceny zwalają z nóg. Odpadają miejsca typu Makarska. Nadmiar ludzi mam codziennie, więc spęd stonki a-la "polskie morze" mnie nie rajcuje. Specjalnie nie zawęziłem okolicy, bo chciałbym usłyszeć Wasze opinie i doświadczenia z różnych miejsc. Może znajdzie się ktoś, kto całkiem niedawno był na ciekawym, tanim, czystym, "przyjaznym" campingu. Plusem oczywiście będzie położenie nad morzem, bądź przynajmniej w niewielkiej odległości od niego. A jeśli znajdą się tam też fajne miejscówki do wędkowania - będę mega zadowolony. Dodatkowo - może wie ktoś jak załatwić formalności wędkarskie i gdzie to zorganizować (jasna sprawa, że można doczytać w necie, ale mi chodzi o stronę praktyczną - tzw. doświadczenie na własnej du.ie wędkarza-turysty). Z resztą wszelkie pożyteczne informacje są na wagę złota. pozdrawiam manek_rz
Recommended Posts