Feo Posted March 27, 2017 Posted March 27, 2017 Witam wszystkich. Mam pytanie do osób zorientowanych w tematach związanych z kontrolami nad wodą. Jako, że jestem studentem poniżej 24 roku życia, przysługuje mi ulga odnośnie składki. W przepisach istnieje zapis, że ulga obejmuje cały rok kalendarzowy w którym kończy się dany wiek. Czyli jeżeli kończę 24 lata we wrześniu to mogę łowić spokojnie cały rok na ulgach? To wydaje mi się jasne. Ale jak wygląda sprawa z ważnością dokumentu uprawniającego do ulgi? Musi być ważna w danym roku w momencie opłacania składek? Przykładowo, jeżeli ważność legitymacji studenckiej kończy mi się 31 marca (jestem w dalszym ciągu studentem, tylko nie miałem możliwości podbić legitymacji) i mam już opłacone składki to w momencie kontroli po 31 marca jest wszystko ok (wystarczy, że okażę legitymacja studencką która była ważna w tym roku) czy w momencie połowu muszę mieć ważną legitymację? Z góry dziękują za udzielone informacje.
mike Posted March 27, 2017 Posted March 27, 2017 Miałem wiele razy kontrole PSR i jakoś niegdy nie wymagali legitymacji studenckiej. Pokazywalem jedynie ważną legitymację skarbnikowi, gdy robiłem opłaty.
GrenĐi Posted March 27, 2017 Posted March 27, 2017 Ja również miałem tak samo jak kolega @mike na ważność legitymacji patrzył jedynie skarbnik koła, a podczas kontroli sprawdzali tylko czy zgadzają się opłacone hajsy. Kumpel z którym łowię, również student, miał tak samo jak ja.
redfer Posted March 27, 2017 Posted March 27, 2017 Zniżka obejmuje cały rok, strażnik nie sprawdza legitymacji to leży w gesti skarbnika który przyjmuje opłatę i weryfikuje dokument na podstawie którego przyznaje lub nie znizkę zgodnie z regulaminem.
Recommended Posts