Jump to content

Recommended Posts

Posted

Szukam spodni uniwersalnych na pogodę ale i na deszcz niekoniecznie wynalazki z ortalionu, coś co choć trochę oddycha  ;) Na okres wiosenno - jesienny, ktoś coś zna/używa to piszcie.

Posted

Ja mam dwie opcje

Jak wiem że będzie mokro, jakieś trawy, krzaki itp - a ja będę łowił tylko z brzegu to zakładam gore texy z MON wz-120 albo 128.

Zakładam je na jakieś cienkie spodnie (turystyki albo bojówki z Deca), mają szelki tak ze spokojnie dają rade na bardziej dopasowane lub grubsze ubranie.

Tylko dobrze je zmierzyć na żywo - bo rozmiarówka to jakaś masakra (widziałem je ostatnio w obwoźnym sklepie z demobilem w Lutczy - koło grochówki 120pln - nowe kosztowały u nich )

A jak są to wycieczki z niepewną pogoda, albo wycieczki turystyczne - to używam -co prawda nie oddychających ale bardzo lekkich i wytrzymałych spodni z decathlonu.

https://www.decathlon.pl/spodnie-wierzchnie-raincut--id_8382416.html

Posted

Ale te Graffy soft amour to chyba dość mocna piją wodę.

Graffy ma jakiś inny nieprzemakalny komplet, tylko z tego co pamiętam to dosyć ciepły .

Posted
Dnia 11.09.2017 o 15:59, Gabriel napisał:

Jak wiem że będzie mokro, jakieś trawy, krzaki itp - a ja będę łowił tylko z brzegu to zakładam gore texy z MON wz-120 albo 128.

Zakładam je na jakieś cienkie spodnie

No własnie tego chciałbym uniknąć zakładania spodni na spodnie :) Mam obecnie jakieś przeciwdeszczowe karrimory które zakładam na normalne trekingowe co jest niezbyt komfortowe, szczególnie jak minie deszcz i zrobi się cieplej.

Posted
9 godzin temu, hybel78 napisał:

Emil - admin tu pyta o portki za +- 50 pln

Taaaa gdzieś pisałem o 50zł ?   @emil dobra propozycja coś takiego szukam, może macie jeszcze inne propozycje to piszcie.