krs Posted September 27, 2017 Posted September 27, 2017 Przeniesiono z wątku zakupowego. Garść gumek marki Lunker City - Shaker 11,5cm, w kolorach Alewife, Purple Majesty i Anchovy Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Piotr Madura Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Krs, powiedz proszę kupowales może gdzieś w Rzeszowie? Dwie-trzy kupił bym do testów żeby rozeznać temat pod kątem sandaczy.
Roooocky Posted September 28, 2017 Posted September 28, 2017 Podpinam się do pytania. I przy okazji jakie główki do tego stosować? Mam na myśli kształt.
Piotr Madura Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 Główki ja bym dał klasyczne, rozmiaru takiego, żeby jak najmniej usztywniać korpus (jak najkrótszy trzonek haka).
krs Posted September 29, 2017 Author Posted September 29, 2017 Przeniosłem posty z wątku zakupowego do nowego 14 godzin temu, Piotr Madura napisał: Krs, powiedz proszę kupowales może gdzieś w Rzeszowie? Dwie-trzy kupił bym do testów żeby rozeznać temat pod kątem sandaczy. Niestety nie w Rzeszowie, zakupiłem na allegro, za te 11sztuk wyszło z przesyłką 50zł czyli szału nie ma, ponad 4,5zł za sztukę ale co zrobić. 12 godzin temu, Roooocky napisał: Podpinam się do pytania. I przy okazji jakie główki do tego stosować? Mam na myśli kształt. Ja Shakery zbroję w klasyczne główki, większe 11,5cm w 5/0 a nawet 6/0, w przypadku założenia mniejszych haków miałem spady, gramatura od 5 do 15g z tym że w opadzie zaczynają dobrze pracować dopiero od 7-10 w górę, piszę o tych większych bo mniejsze 8cm shakerki pracują pięknie w opadzie od 5g. Większe są fajne na szczupaki, ślamazarnie prowadzone, mniejsze moim zdaniem lepsze na sandacza, choć to nie reguła. Dzisiaj na mniejszego 3,5" Shakerka w kolorze Bumblebee miałem sympatycznego szczupaczka za to na większego 4,5" nieco mniejszego Fajna uniwersalna przynęta.
apioo Posted September 29, 2017 Posted September 29, 2017 Shaker nie jest produkowany w rozmiarze 3,5", najmniejszy ma 3,25", dodatkowo wszedł do sprzedaży nowy 3,75".
krs Posted September 29, 2017 Author Posted September 29, 2017 Pisałem z pamięci, dokładnie chodziło o 3,25" po polskiemu w przybliżeniu jakieś 8cm.
koyot Posted November 1, 2017 Posted November 1, 2017 Dla mnie to guma wybitnie sandaczowa! 3,25 świetny na dużego okonia i małego/średniego zandera, 4,5 świetny na dużego sandacza i każdego szczupaka ale dla mnie za bogato Jak powstał 3,75 to dla mnie IDEAŁ + po zapodaniu "trójkątnej" główki guma zaczyna pięknie kolebać się i lusterkować i nagle zrobił się killer szczupakowy !!! Trójkąta używam na płytkich wodach do 5m. Powyżej 15gr nie widać znaczącej różnicy jaka jest główka, taka waga mocno stabilizuje przynętę. 2 lata temu będąc w Norwegii przez 9 dni używałem w 99% ! lunkera 3,25 smelta i albino z seledynowym ogonem - nastawiłem się tylko sandacze. Złapałem kilkadziesiąt/kilkaset ! sandaczy i kilkanaście szczupaków w tym 2 szt powyżej 1m A zawiozłem tam 2 skrzynki przynęt gum, kogutów, wormów, raczków i innych wynalazków W tym roku popełniłem ten sam błąd chciałem testować Jerkusie Dragona, jaskółki i inne modne zabawki ... zwykle testowanie kończyło się po kilkunastu minutach na Lunkerach Zawodniczo używam Keitecha, miękka guma, pięknie pracuje i pachnie ale rozwala mnie jej trwałość.
Recommended Posts