krs Posted November 10, 2017 Share Posted November 10, 2017 Szukam kleju lub sposobu na zaklejenie butów gumowych, są to buty w połowie gumowe jak zwykłe gumiaki a góra jak zwykły sznurowany but, szkoda mi wyrzucać bo są wygodne i ciepłe, próbowałem zakleić klejem do pontonów z pvc, trzymało nieźle dwa dni i tyle, dziura dalej jest Link to comment Share on other sites More sharing options...
Leszek Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 (edited) Ja używam coś takiego. Szukaj w sklepach rowerowych i motocyklowych. Używany jest do łatania dętek. Taki zestaw jak na foto mam zawsze w kamizelce. Nie raz ratował mi tyłek nad wodą. Polecam wszystkim do klejenia woderów, po kilku minutach możemy łowić dalej. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Edited November 11, 2017 by Leszek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roooocky Posted November 11, 2017 Share Posted November 11, 2017 W zależności od umiejscowienia dziury, dobrym sposobem może też być zaklejenie klejem na gorąco, a następnie wulkanizacja zestawem do łatania dętek, takim jaki pokazał kolega Leszek. Najlepiej będzie to zrobić z dwóch stron buta. Link to comment Share on other sites More sharing options...
wujekpasiak Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Witam! Ja używam czegoś takiego, może się przydać: http://allegro.pl/stormsure-klej-do-woderow-op-ekonomiczne-i6958823293.html pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
browarek Posted November 12, 2017 Share Posted November 12, 2017 Mi sprawdził się klej do szyb samochodowych neopren szlak trafił a but się nie razkleił fajnie bo jest elastyczny Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 14, 2017 Author Share Posted November 14, 2017 Dzięki wszystkim za porady, dostałem od znajomego jakiś dziwny klej, zakleiłem i zadowolony ze wszystko jest ok a tu dalej du..a dziura się rozeszła, zamówiłem sobie specyfik Stormsure zaproponowany przez kol. @wujekpasiak Dzisiaj przyszedł i będę kleił nim buciki, napiszę jak efekty , klej był tani z przesyłką jakieś 12zł za najmniejszą tubkę, więcej nie potrzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 16, 2017 Author Share Posted November 16, 2017 But zaklejony klejem Stormsure i wygląda to solidnie, jutro potestuję w terenie, sama dziura wyglądała raczej beznadziejnie jest w miejscu które non stop "pracuje" przez co byle klej tego nie złapie ale zobaczymy co jest wart. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Roooocky Posted November 16, 2017 Share Posted November 16, 2017 Będzie dalej pękać. Spróbuj nawiercić małym wiertłem dwa końce pęknięcia, tak, żeby dalej nie pękało (podobnie robi się z klejeniem pęknięcia szyby w samochodzie). Następnie całość należy zawulkanizować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 16, 2017 Author Share Posted November 16, 2017 OK jak się klej rozejdzie to spróbuje sposobu jak napisałeś, dzięki Link to comment Share on other sites More sharing options...
kriss37 Posted November 17, 2017 Share Posted November 17, 2017 www.liquid-patch.com/ Spróbuj tego podobno rewelacja. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 17, 2017 Author Share Posted November 17, 2017 Słyszałem o tym specyfiku nawet na forum jest o tym wątek, zakleiłem klejem Stormsure i trzyma na razie bardzo dobrze, utworzyła się mocna elastyczna warstwa, kilka godzin marszu i zero problemów, nic nie pęka ale to dopiero jeden dzień użytkowania kapcia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts