Jump to content

Klej do butów gumowych

krs

Recommended Posts

Szukam kleju lub sposobu na zaklejenie butów gumowych, są to buty w połowie gumowe jak zwykłe gumiaki a góra jak zwykły sznurowany but, szkoda mi wyrzucać bo są wygodne i ciepłe, próbowałem zakleić klejem do pontonów z pvc, trzymało nieźle dwa dni i tyle, dziura dalej jest ;)

Ja używam coś takiego. Szukaj w sklepach rowerowych i motocyklowych. Używany jest do łatania dętek. 

Taki zestaw jak na foto mam zawsze w kamizelce. Nie raz ratował mi tyłek nad wodą. Polecam wszystkim do klejenia woderów, po kilku minutach możemy łowić dalej.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by Leszek

W zależności od umiejscowienia dziury, dobrym sposobem może też być zaklejenie klejem na gorąco, a następnie wulkanizacja zestawem do łatania dętek, takim jaki pokazał kolega Leszek. Najlepiej będzie to zrobić z dwóch stron buta. 

Dzięki wszystkim za porady, dostałem od znajomego jakiś dziwny klej, zakleiłem i zadowolony ze wszystko jest ok a tu dalej du..a dziura się rozeszła,  zamówiłem sobie specyfik Stormsure zaproponowany przez kol. @wujekpasiak

Dzisiaj przyszedł i będę kleił nim buciki, napiszę jak efekty , klej był tani z przesyłką jakieś 12zł za najmniejszą tubkę, więcej nie potrzeba.

But zaklejony klejem Stormsure i wygląda to solidnie, jutro potestuję w terenie, sama dziura wyglądała raczej beznadziejnie jest w miejscu które non stop "pracuje" przez co byle klej tego nie złapie ale zobaczymy co jest wart.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Słyszałem o tym specyfiku nawet na forum jest o tym wątek, zakleiłem klejem Stormsure i trzyma na razie bardzo dobrze,  utworzyła się mocna elastyczna warstwa, kilka godzin marszu   i zero problemów, nic nie pęka ale to dopiero jeden dzień użytkowania kapcia.