krs Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Był kiedyś na forum wątek dot. fotografii, nie mogę go zlokalizować, założę nowy, dot. sprzętu fotograficznego, co kolwiek co jest związane z fotografią i wideo, pytania techniczne, zakupy sprzętu itp. Na początek sprzęt z lat 70tych rodzinna pamiątka nieco już zakurzona, dawno nie robiła zdjęć ale ponownie zacznie Jest to Zenit B z obiektywem Industar-2 3.5/50 , budowa sprzętu pancerna, praktycznie sam metal, po ponad 40 stu latach w idealnym stanie mechanicznym, wszystko chodzi jak z fabryki, aparat i obiektyw oczywiście produkcji ZSSR. Przy okazji spytam czy gdzieś w Rzeszowie można wywołać klisze i zdjęcia ?
LukaszZ Posted December 2, 2017 Posted December 2, 2017 Ja wywołuje w Maxum ( http://www.maxum.pl/ ) bo w Mielcu nie idzie wywołać filmu czarno białego a nie mam czasu na wołanie samemu. Krs pomyśl nad zakupem jakiegoś ciekawszego obiektywu zamiast tego Industara chociażby Heliosa 55mm F/2. Sam w tym roku dość dużo fociłem Canonem A-1. Piękna sprawa
krs Posted December 2, 2017 Author Posted December 2, 2017 Dzięki za namiary. Jakieś stalki jeszcze dokupię, będą służyć z Zenitem ale tez i a6000, wystarczy prosty adapter M42, robienie zdjęć bezlusterkowcem z manualnym szkłem przy pomocy Focus Peaking jest całkiem przyjemne i daje fajne efekty
krs Posted June 28, 2018 Author Posted June 28, 2018 Może poleci ktoś z Was dobry i sprawdzony fotolab internetowy, niekoniecznie najtańszy, na tanim raz się przejechałem , kilkaset fotek praktycznie nadawało się do kosza.
Recommended Posts