krs Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Był kiedyś na forum wątek dot. fotografii, nie mogę go zlokalizować, założę nowy, dot. sprzętu fotograficznego, co kolwiek co jest związane z fotografią i wideo, pytania techniczne, zakupy sprzętu itp. Na początek sprzęt z lat 70tych rodzinna pamiątka nieco już zakurzona, dawno nie robiła zdjęć ale ponownie zacznie Jest to Zenit B z obiektywem Industar-2 3.5/50 , budowa sprzętu pancerna, praktycznie sam metal, po ponad 40 stu latach w idealnym stanie mechanicznym, wszystko chodzi jak z fabryki, aparat i obiektyw oczywiście produkcji ZSSR. Przy okazji spytam czy gdzieś w Rzeszowie można wywołać klisze i zdjęcia ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted December 2, 2017 Share Posted December 2, 2017 Ja wywołuje w Maxum ( http://www.maxum.pl/ ) bo w Mielcu nie idzie wywołać filmu czarno białego a nie mam czasu na wołanie samemu. Krs pomyśl nad zakupem jakiegoś ciekawszego obiektywu zamiast tego Industara chociażby Heliosa 55mm F/2. Sam w tym roku dość dużo fociłem Canonem A-1. Piękna sprawa Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 2, 2017 Author Share Posted December 2, 2017 Dzięki za namiary. Jakieś stalki jeszcze dokupię, będą służyć z Zenitem ale tez i a6000, wystarczy prosty adapter M42, robienie zdjęć bezlusterkowcem z manualnym szkłem przy pomocy Focus Peaking jest całkiem przyjemne i daje fajne efekty Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 3, 2017 Share Posted December 3, 2017 Z "luszczanką" Helios też fajnie gada. Link to comment Share on other sites More sharing options...
ada1986 Posted May 7, 2018 Share Posted May 7, 2018 Widzę że są tu też inni pasjonaci fotografii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted June 28, 2018 Author Share Posted June 28, 2018 Może poleci ktoś z Was dobry i sprawdzony fotolab internetowy, niekoniecznie najtańszy, na tanim raz się przejechałem , kilkaset fotek praktycznie nadawało się do kosza. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts