alkarn Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Mam dylemat nad dwoma kijami do feedera: Mikado Ultraviolet Light Feeder 3.60m c.w. 90g lub Nevis Vanity Carp Feeder 3.60m c.w 40-100g. Który kij wybrać proszę o pomoc??
adamus78 Posted December 6, 2017 Posted December 6, 2017 Przypuszczam że kije w podobnej cenie, pozostaje uzbroić je w kołowrotek żeby widzieć która jest lepiej wyważona i która Ci bardziej "leży" i wybór wydaje się prosty.
alkarn Posted December 6, 2017 Author Posted December 6, 2017 Nevis a Mikado jest różnica ok 80zł a do tego wędziska chciał bym założyć kołowrotek np. Nevis Tactic Feeder 6000
pszczolka54 Posted April 10, 2018 Posted April 10, 2018 Mikado ultraviolet Twin feeder- mam taką i jest to naprawdę dobry kijek w przyzwoitej cenie. Łowiłam nim zarówno w wodach płynących (Brda, Wisław w dolnym odcinku), jak i na stojących. Wymienne końcówki pozwalają na dopasowanie się do warunków na łowisku i tego jakie brania będą widoczne ( a mogą dzięki tej wędce być widoczne nawet najmniejsze :-) ). Polecam ci ją z przekonaniem. Ja swoją nabyłam w http://www.na-ryby.com/pl/p/Mikado-Wedka-ULTRAVIOLET-TWIN-FEEDER-Dlugosc-cm-330390/13134 , ale zapewne są jeszcze inne sklepy
Damian Ł. Posted April 11, 2018 Posted April 11, 2018 (edited) Z tych dwóch kijków zdecydowanie wybrał bym Mikado - Ultraviolet Light Feeder 3.60m c.w. 90g, to zdecydowanie najlepszy feeder tej firmy - za kij o takich parametrach w ofercie zachodnich firm trzeba by zapłacić z 400 zł albo i więcej (chodzi mi głównie o blank a nie design). Edited April 11, 2018 by Damian Ł.
Recommended Posts