alkarn Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Mam dylemat nad dwoma kijami do feedera: Mikado Ultraviolet Light Feeder 3.60m c.w. 90g lub Nevis Vanity Carp Feeder 3.60m c.w 40-100g. Który kij wybrać proszę o pomoc?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamus78 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 A miałeś je w ręce? Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkarn Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Nevisa miałem w ręce a Mikado juz nie Link to comment Share on other sites More sharing options...
adamus78 Posted December 6, 2017 Share Posted December 6, 2017 Przypuszczam że kije w podobnej cenie, pozostaje uzbroić je w kołowrotek żeby widzieć która jest lepiej wyważona i która Ci bardziej "leży" i wybór wydaje się prosty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
alkarn Posted December 6, 2017 Author Share Posted December 6, 2017 Nevis a Mikado jest różnica ok 80zł a do tego wędziska chciał bym założyć kołowrotek np. Nevis Tactic Feeder 6000 Link to comment Share on other sites More sharing options...
pszczolka54 Posted April 10, 2018 Share Posted April 10, 2018 Mikado ultraviolet Twin feeder- mam taką i jest to naprawdę dobry kijek w przyzwoitej cenie. Łowiłam nim zarówno w wodach płynących (Brda, Wisław w dolnym odcinku), jak i na stojących. Wymienne końcówki pozwalają na dopasowanie się do warunków na łowisku i tego jakie brania będą widoczne ( a mogą dzięki tej wędce być widoczne nawet najmniejsze :-) ). Polecam ci ją z przekonaniem. Ja swoją nabyłam w http://www.na-ryby.com/pl/p/Mikado-Wedka-ULTRAVIOLET-TWIN-FEEDER-Dlugosc-cm-330390/13134 , ale zapewne są jeszcze inne sklepy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Damian Ł. Posted April 11, 2018 Share Posted April 11, 2018 (edited) Z tych dwóch kijków zdecydowanie wybrał bym Mikado - Ultraviolet Light Feeder 3.60m c.w. 90g, to zdecydowanie najlepszy feeder tej firmy - za kij o takich parametrach w ofercie zachodnich firm trzeba by zapłacić z 400 zł albo i więcej (chodzi mi głównie o blank a nie design). Edited April 11, 2018 by Damian Ł. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts