Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam.

Czy wymieniał ktoś z kolegów np.same pierścienie w przelotkach w spinie?Czy nie ma możliwości dobrania i trzeba wymienić całe przelotki?Mam Daiwe excelera i te ceramiki porażka.

Zawsze z tymi przelotkami w tym modelu był problem.Zastanawiałem się nad wymianą.Po  takiej wymianie nawet na zwykłe sici kijek był by o wiele lepszy.

Posted

Nie ma się co bawić w wymianę  pierścieni, nawet nie wiem czy coś takiego jest możliwe nie mówiąc już o tym skąd takie pierścienie dostać. Kup komplet przelotek np w BRC albo daj kij do przezbrojenia.

Posted

Problem w tym, że koszt nowego setu przelotek i przezbrojenia przewyższy koszt wędki. Ma to sens jeśli robiłbyś to samemu.

Posted
Dnia 12.12.2017 o 22:50, Piotrek10 napisał:

Po  takiej wymianie nawet na zwykłe sici kijek był by o wiele lepszy.

No właśnie co to są za przelotki sic,  ma to jakiegoś producenta ? Bo raczej z Fuji Sic nie ma wiele wspólnego , ostatnio spytałem sprzedawcę w sklepie w jakie przelotki uzbrojony jest kij za 100zł powiedział że sic,  coś mi tu nie pasowało ;)  komplet Fuji Siców kosztuje więcej niż ta wędka.

Do przezbrojenia lepiej zakupić coś z najtańszych przelotek typu batson forecast czy fuji alconite to nie jest kto wie jak duży wydatek a przynajmniej kupujesz przelotki które będą służyć długie lata.

Posted

Według mnie,wymiana przelotek w takim kiju nie ma najmniejszego sensu,koszt przelotek fuji alconite to150 zł,plus usługa,znacznie przewyższa koszt kijka.

To lepiej sprzedać excelera i za te pieniądze kupić coś przyzwoitego,obecnie na rynku jest bardzo duży wybór wędek UL.

Już za kwotę około 350 złmożna kupić np. Kongera Streto lub Tsuri Emotion .

Posted

Kijek pięknie pracuje.Wielu wędkarzy wypowiada się że kijek excellera praca jak  ugięcie jest jak w wędkach z dużo większej półki:)

Zresztą porównując czym nasi ojcowie łowili to taka daiwa jest z kosmosu:).Nawet jak bym miał na wydanie 1000zł za kijek wcale bym nie chciał:)Chodzi o wędkarstwo a nie o sprzęt.

Pozdro

• 4 weeks later...