Piotrek10 Posted December 12, 2017 Posted December 12, 2017 Witam. Czy wymieniał ktoś z kolegów np.same pierścienie w przelotkach w spinie?Czy nie ma możliwości dobrania i trzeba wymienić całe przelotki?Mam Daiwe excelera i te ceramiki porażka. Zawsze z tymi przelotkami w tym modelu był problem.Zastanawiałem się nad wymianą.Po takiej wymianie nawet na zwykłe sici kijek był by o wiele lepszy.
krs Posted December 13, 2017 Posted December 13, 2017 Nie ma się co bawić w wymianę pierścieni, nawet nie wiem czy coś takiego jest możliwe nie mówiąc już o tym skąd takie pierścienie dostać. Kup komplet przelotek np w BRC albo daj kij do przezbrojenia.
mike Posted December 15, 2017 Posted December 15, 2017 Problem w tym, że koszt nowego setu przelotek i przezbrojenia przewyższy koszt wędki. Ma to sens jeśli robiłbyś to samemu.
krs Posted December 16, 2017 Posted December 16, 2017 Dnia 12.12.2017 o 22:50, Piotrek10 napisał: Po takiej wymianie nawet na zwykłe sici kijek był by o wiele lepszy. No właśnie co to są za przelotki sic, ma to jakiegoś producenta ? Bo raczej z Fuji Sic nie ma wiele wspólnego , ostatnio spytałem sprzedawcę w sklepie w jakie przelotki uzbrojony jest kij za 100zł powiedział że sic, coś mi tu nie pasowało komplet Fuji Siców kosztuje więcej niż ta wędka. Do przezbrojenia lepiej zakupić coś z najtańszych przelotek typu batson forecast czy fuji alconite to nie jest kto wie jak duży wydatek a przynajmniej kupujesz przelotki które będą służyć długie lata.
Kuba00161 Posted December 16, 2017 Posted December 16, 2017 Według mnie,wymiana przelotek w takim kiju nie ma najmniejszego sensu,koszt przelotek fuji alconite to150 zł,plus usługa,znacznie przewyższa koszt kijka. To lepiej sprzedać excelera i za te pieniądze kupić coś przyzwoitego,obecnie na rynku jest bardzo duży wybór wędek UL. Już za kwotę około 350 złmożna kupić np. Kongera Streto lub Tsuri Emotion .
Piotrek10 Posted December 16, 2017 Author Posted December 16, 2017 Rzeczywiście nie opłaca się wymiana przelotek.Ale blank tej daiwy jak za 200zł jest bardzo fajny.Połowimy tym co jest Dzięki za odp.pozdro
mike Posted December 16, 2017 Posted December 16, 2017 Jeśli myślę o tym samym kiju to ma on dość dziwne przesztywnienie 30-40 cm od szczytówki
Piotrek10 Posted December 17, 2017 Author Posted December 17, 2017 Kijek pięknie pracuje.Wielu wędkarzy wypowiada się że kijek excellera praca jak ugięcie jest jak w wędkach z dużo większej półki Zresztą porównując czym nasi ojcowie łowili to taka daiwa jest z kosmosu.Nawet jak bym miał na wydanie 1000zł za kijek wcale bym nie chciałChodzi o wędkarstwo a nie o sprzęt. Pozdro
Lucjan Kula Posted January 10, 2018 Posted January 10, 2018 Piotrek jak by co mam cały komplet Fuji alconite jak byś chciał po taniości sprzedam
Recommended Posts