kafel Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Czy ktoś używa TV Boxa? Chodzi mi o coś takiego allegro.pl/tv-box-mxq-pro-s905x-android-6-0-klaiwatura-i8-i6570645649.html Proszę o opinie.
krs Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Tego modelu nie znam, na papierze wygląda obiecująco możliwe że to dobry sprzęt. Jakiś czas temu skusiłem się na coś podobnego, polskiej firmy i więcej czegoś takiego nie kupię, ciągle zwiechy przy starcie, ze dwa razy w serwisie, problemy notoryczne z pilotem istny dramat, dałem za to z 3 stówki, miałem wcześniej wd tv, które o niebo lepiej się spisywało ale to był produkt znanej firmy WD na naprawdę niezłych podzespołach jak na tamte czasy tyle ze kosztowało trochę. Teraz mam smart tv w telewizorze i odtwarzaczu blue ray i zero problemów. Jak chcesz solidne smart tv to może Google Chromecasta, warto się nad tym zastanowić, pytanie do czego będziesz tego używał: https://www.emag.pl/google-chromecast-2-0-hdmi-czarny-117114/pd/DK7WSYBBM/?utm_source=google&utm_medium=cpc&utm_term=&utm_campaign=whoop_all_device_desktop&cmpid=69414&gclid=CjwKCAiA7JfSBRBrEiwA1DWSG6m779A4JabXJrtpXfdDtn--AlsQEOsVOfi6c-xEY0T4prWy93IsjBoCMAwQAvD_BwE
kafel Posted December 29, 2017 Author Posted December 29, 2017 Chciałbym mieć przeglądarkę wyświetlaną w TV, a obsługiwaną za pomocą właśnie małej klawiatury z pozycji leżącej Proponowane urządzonko wydaje się rozbudowanym smartem. SmartTV miałem w tv ale coś rok temu porobili że przestało to działać. Aktualizacja oprogramowania nie pomagała. Chyba wprowadzono inny standard. Obczaję tego chromcasta.
krs Posted December 29, 2017 Posted December 29, 2017 Przeniosłem posty do nowego wątku. Mam w telewizorze firefoxa i powiem tak, użyłem tego ze dwa razy, to raczej sztuka dla sztuki. Oglądanie stron na TV średnio się nadaje, taki bajer, ale to tylko moje zdanie
Guest Posted April 4, 2018 Posted April 4, 2018 witam, czy oplaca sie miec telewizor 4k czy wystarczy Full HD przeciez i tak nie ma kanałów na ktorych jets obraz 4k a telewizor ile tanszy pozdrawiam
BRC Posted April 4, 2018 Posted April 4, 2018 To zależy z jakiej odległości oglądasz telewizor i ile ma mieć cali.
piter Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Miałem ten sam dylemat przed kupnem.Przeczytałem dziesiątki stron na ten temat i decyzja padła na Sony 55 cali ...ostatni full HD jaki wypuścili,ale o najwyższych parametrach.To była bardzo dobra decyzja.Oglądam telewizję z 2 do 3 metrów jest super obraz.Ważna jest po zakupie TV kalibracja obrazu.
krs Posted April 5, 2018 Posted April 5, 2018 Tak jak pisze Robert, odległość i ilość, cali, mam 50" panasonica 4K, oglądam go z 5m, porównując obraz w 4K i FullHD nie ma aż takich wielkich różnic, co innego granie na konsoli w 4K siedząc przed telewizorem to wtedy tą jakość widać Kolejny mój TV będzie też 4K ale na pewno minimum 60" - 65".
Recommended Posts