AjsAx Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Witam. Posiada ktoś ten oto kij? W żadnym wedkarskim w mojej okolicy go nie mogę oglądnąć stąd pytanie do was. Czy warto go kupic? Podoba mi sie ze sa zmienne szczytowki, i w zależności od sytuacji nad wodą, nie musiał bym nosić ze soba 2 wedek. Czy takie rozwiązanie zdaje egzamin? Proszę o opinie na temat tej wędki. Pozdrawiam Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
pablo23004 Posted September 5, 2018 Posted September 5, 2018 Raczej odpuść temat. Będziesz nad wodą przezbrajał sprzęt? Do wersji "lżejszej" lepszy będzie również mniejszy młynek, inna plecionka / żyłka itd. Sama wymiana szczytówki to za mało aby przeformatować się np. do wersji "light". Może do początkowej przygody ze spinem ok ale później będziesz chciał aby Twój zestaw był spasowany w każdym szczególe i wędzisko pójdzie do szafy. To jest trochę tak - jak coś jest do wszystkiego to jednocześnie jest do niczego. W tym budżecie spokojnie kupisz sobie dwa spiny dedykowane konkretnym zastosowaniom.
esox Posted September 29, 2018 Posted September 29, 2018 Zdecydowanie nie. Do kija musisz jeszcze targać szczytówkę na zmianę. Raz że niewygodne, dwa, że można połamać, a trzy dolnik dla lżejszego zestawu będzie za mocny. Lepiej odpuścić takie kombinacje.
Recommended Posts