esox Posted October 12, 2018 Share Posted October 12, 2018 Koledzy szukam casta do max. 80 g wyrzutu i długość 1,9 - 2 m, cenowo tak do pięciu stówek. Kij ma być pod szczupłe i sandacze (kogut, twitching, guma, jerk) i zależy mi żeby nie był sztywną pałą. Możecie coś polecić? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted October 14, 2018 Share Posted October 14, 2018 Ja bym w tych pieniądzach próbował poszukać coś używanego z StCroix, np Premiera PC66MHF2, wiem ze 80 gramów z tego komfortowe nie poleci i nie da się dobrze poprowadzić przynętę, ale do 50-60g powinno być ok, guma czy kogut też jest do ogarnięcia, miałem ten kijek przez jakiś czas i całkiem miło się nim łowiło, slider 10 czy fatso 10 dobrze mi się prowadziło, nie była to sztywna pała. Jeżeli te 80 gramów to mus to PC70HF2 będzie dobry. Można tez poszukać używkę na którymś z blanków ATC czasem można upolować na allegro czy olx. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esox Posted October 17, 2018 Author Share Posted October 17, 2018 @krs dzięki za pomysł, zapomniałem o tych Premierach:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
kedar Posted October 18, 2018 Share Posted October 18, 2018 A ja mam i polecam kijek castingowy w zbrojeniu spiralnym XZOGA TAKA G 5kg Kijek w jednym kawałku 6'6''. Czasami pojawiają się na forach wędkarskich za 5-6 stówek. Co do c.w. 80 gr to da radę ale to max. jego możliwości. Myślę, że spełniłby twoje oczekiwania w 100%. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esox Posted October 19, 2018 Author Share Posted October 19, 2018 @kedar świetna myśl z tą XZOGĄ, nie miałem tego blanku nigdy w ręku, ale opinie ma kozacką:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Filip85 Posted October 21, 2018 Share Posted October 21, 2018 shimano EX 210do70g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
esox Posted October 22, 2018 Author Share Posted October 22, 2018 A z tańszych patyków miał ktoś może do czynienia z DAM Impulse Jerk? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts