wifer Posted March 4, 2011 Posted March 4, 2011 KOMUNIKAT Okręg Mazowiecki w Warszawie Zaprasza do udziału w kursie instruktorów dyscypliny rzutowej, który odbędzie się w dniach 1-3 kwietnia 2011 r. w Warszawie. Kurs organizowany jest na zasadzie pełnej odpłatności przez uczestniczące Okręgi. Zgłoszenia należy dokonać do dnia 10 marca 2011 r. Szczegółowych informacji udziela Prezes Koła PZW w Leżajsku Kol. Grzegorz Gorzkiewicz tel. 605785259
wifer Posted March 4, 2011 Author Posted March 4, 2011 ZAPROSZENIE NA PASSATA W ramach promocji wędkarstwa morskiego Koło PZW w Leżajsku otrzymało zaproszenie do udziału w wyprawie morskiej na jachcie PASSAT 7. Jednostka jest przystosowana do całorocznych morskich połowów wędkarskich dorsza. W cenie rejsu fundowana jest gorąca zupa, kawa, herbata, zimne przekąski, sałatki rybne, ryba wędzona i smażona. Koło otrzymało jedno darmowe zaproszenie. Osoba chętna do odebrania tego zaproszenia i udziału w rejsie proszona jest do zgłoszenia się do Prezesa Koła PZW w Leżajsku Kol. Grzegorza Gorzkiewicz tel. 605785259 Cennik oraz inne informacje dla dodatkowych osób można zobaczyć na stronie www.passat7.com.pl Zapraszam do skorzystania z promocyjnego zaproszenia.
wifer Posted February 5, 2012 Author Posted February 5, 2012 (edited) W Leżajsku zebranie wyborcze odbędzie się 12.02.2012 godzina 9.30 -10 w świetlicy w Technikum. Po wyborze prezesa odbędzie się zebranie sprawozdawcze za 2011r. Zarząd zaproponuje kandydaturę kol. Andrzeja Dąbrowskiego, wieloletniego członka zarządu, do chwili obecnej pełniącego funkcję zastępcy prezesa, wcześniej gospodarza koła. O innych kandydaturach nic mi nie wiadomo. Nowy prezes będzie pełnił swoją funkcję do przyszłorocznego zebrania, kiedy to będą wybierane nowe władze Koła a później również i Okręgu. Oprócz nowego prezesa musimy też wybrać nowego kandydata na rzecznika dyscyplinarnego. Funkcja nie mniej poważna niestety na razie nie znam żadnej kandydatury. Edited February 5, 2012 by wifer
wifer Posted March 8, 2012 Author Posted March 8, 2012 Na stronie Koła : Koło PZW Nr 18 "San" w Leżajsku pokazały się protokoły ze spotkań Zarządu i z Walnego. Zapraszam do lektury i komentarzy.
Daniel82 Posted March 9, 2012 Posted March 9, 2012 Ja już jestem po lekturze i jako nowy członek muszę przyznać że coś się dzieje w kole . Widzę że są zgłaszane wnioski mające na celu ochronę ryb w naszych zbiornikach, jest dobrze rozwinięta działalność sportowa i nie zapomina się o młodych wędkarzach. Ciekawy jest wniosek o refundacji kosztów dla nowo wstępujących członków PZW, myślę że warto by było nad nim popracować i przegłosować na następnym zgromadzeniu.
wifer Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Poniżej kilka informacji dotyczących warunków uzyskania pozwoleń jednodniowych do wędkowania w Okręgu Rzeszowskim. opłaty jednodniowe dla członków1.pdf opłaty jednodniowe dla członków2.pdf opłaty jednodniowe dla niezrzesz1.pdf opłaty jednodniowe dla niezrzesz2.pdf
wifer Posted March 23, 2012 Author Posted March 23, 2012 Dołączam zaproszenie na szkolenie instruktorów i sędziów w dyscyplinie rzutowej. W naszym Kole nie ma nikogo kto by miał takie uprawnienia, może by więc warto było skorzystać z tego? szkolenie instr1.pdf szkolenie instr2.pdf szkolenie instr3.pdf
wifer Posted November 13, 2014 Author Posted November 13, 2014 "Fair play (z ang. czysta gra) – norma wartości w sporcie. Jest wyrazem postawy reprezentowanej na boisku, gdzie zwycięstwo nie jest celem, który należy osiągnąć za wszelką cenę. Postawa ta ce****e się przestrzeganiem przepisów gry i odrzuceniem korzyści wynikających z błędów sędziego oraz różnego rodzaju oszustw sportowych. Sportowca przestrzegającego zasad fair play można poznać po godnym zachowaniu zarówno w wypadku zwycięstwa jak i porażki." Tyle definicji z Wikipedii Od jakiegoś czasu w naszym Kole funkcjonuje uchwała o przyznaniu dorocznej nagrody Fair Play dla wędkarza z naszego Koła, który w danym roku postąpił szczególnie etycznie. Jak do tej pory do zarządu nie wpłynął ani jeden wniosek o przyznanie takiej nagrody. Podejrzewam że większość naszych wędkarzy nawet nie wie że coś takiego istnieje a chyba warto z tej instytucji skorzystać. Poddając pod głosowanie treść tej uchwały, miałem w podtekście na myśli zachęcenie wędkarzy do wypuszczania dużych ryb. Wiem że są wśród nas tacy dla których nie mięso jest najważniejsze i gdyby ryby potrafiły pisać to pewnie już kilka wniosków by do zarządu trafiło. Zastanówmy się tutaj za jaką postawę można by wędkarza uhonorować taką nagrodą.
DawidĆwikła Posted May 30, 2015 Posted May 30, 2015 Poszukuję partnera na zawody które odbędą się 19-21.06.15r. Wpisowe 100 zł od osoby.więcej informacji o zawodach jest na stronie pzw koło 18 San Leżajsk
Recommended Posts