Jump to content

Recommended Posts

Posted

KOMUNIKAT

Okręg Mazowiecki w Warszawie

Zaprasza do udziału w kursie instruktorów dyscypliny rzutowej, który odbędzie się w dniach 1-3 kwietnia 2011 r. w Warszawie.

Kurs organizowany jest na zasadzie pełnej odpłatności przez uczestniczące Okręgi. Zgłoszenia należy dokonać do dnia 10 marca 2011 r.

Szczegółowych informacji udziela Prezes Koła PZW w Leżajsku Kol. Grzegorz Gorzkiewicz tel. 605785259

Posted

ZAPROSZENIE NA PASSATA

W ramach promocji wędkarstwa morskiego Koło PZW w Leżajsku otrzymało zaproszenie do udziału w wyprawie morskiej na jachcie PASSAT 7. Jednostka jest przystosowana do całorocznych morskich połowów wędkarskich dorsza.

W cenie rejsu fundowana jest gorąca zupa, kawa, herbata, zimne przekąski, sałatki rybne, ryba wędzona i smażona.

Koło otrzymało jedno darmowe zaproszenie. Osoba chętna do odebrania tego zaproszenia i udziału w rejsie proszona jest do zgłoszenia się do Prezesa Koła PZW w Leżajsku Kol. Grzegorza Gorzkiewicz tel. 605785259

Cennik oraz inne informacje dla dodatkowych osób można zobaczyć na stronie www.passat7.com.pl

Zapraszam do skorzystania z promocyjnego zaproszenia.

• 11 months later...
Posted (edited)

W Leżajsku zebranie wyborcze odbędzie się 12.02.2012 godzina 9.30 -10 w świetlicy w Technikum. Po wyborze prezesa odbędzie się zebranie sprawozdawcze za 2011r.

Zarząd zaproponuje kandydaturę kol. Andrzeja Dąbrowskiego, wieloletniego członka zarządu, do chwili obecnej pełniącego funkcję zastępcy prezesa, wcześniej gospodarza koła. O innych kandydaturach nic mi nie wiadomo.

Nowy prezes będzie pełnił swoją funkcję do przyszłorocznego zebrania, kiedy to będą wybierane nowe władze Koła a później również i Okręgu.

Oprócz nowego prezesa musimy też wybrać nowego kandydata na rzecznika dyscyplinarnego. Funkcja nie mniej poważna niestety na razie nie znam żadnej kandydatury.

Edited by wifer
  • 1 month later...
Posted

Ja już jestem po lekturze i jako nowy członek muszę przyznać że coś się dzieje w kole :rolleyes:.

Widzę że są zgłaszane wnioski mające na celu ochronę ryb w naszych zbiornikach, jest dobrze rozwinięta działalność sportowa i nie zapomina się o młodych wędkarzach.

Ciekawy jest wniosek o refundacji kosztów dla nowo wstępujących członków PZW, myślę że warto by było nad nim popracować i przegłosować na następnym zgromadzeniu.

• 2 weeks later...
  • 2 years later...
Posted

"Fair play (z ang. czysta gra) – norma wartości w sporcie. Jest wyrazem postawy reprezentowanej na boisku, gdzie zwycięstwo nie jest celem, który należy osiągnąć za wszelką cenę. Postawa ta ce****e się przestrzeganiem przepisów gry i odrzuceniem korzyści wynikających z błędów sędziego oraz różnego rodzaju oszustw sportowych. Sportowca przestrzegającego zasad fair play można poznać po godnym zachowaniu zarówno w wypadku zwycięstwa jak i porażki."

Tyle definicji z Wikipedii

Od jakiegoś czasu w naszym Kole funkcjonuje uchwała o przyznaniu dorocznej nagrody Fair Play dla wędkarza z naszego Koła, który w danym roku postąpił szczególnie etycznie. Jak do tej pory do zarządu nie wpłynął ani jeden wniosek o przyznanie takiej nagrody. Podejrzewam że większość naszych wędkarzy nawet nie wie że coś takiego istnieje a chyba warto z tej instytucji skorzystać.

Poddając pod głosowanie treść tej uchwały, miałem w podtekście na myśli zachęcenie wędkarzy do wypuszczania dużych ryb. Wiem że są wśród nas tacy dla których nie mięso jest najważniejsze i gdyby ryby potrafiły pisać to pewnie już kilka wniosków by do zarządu trafiło.

Zastanówmy się tutaj za jaką postawę można by wędkarza uhonorować taką nagrodą.

• 6 months later...
Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy