Byczek Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 (edited) Witam jaką grubość polecacie fluorocarbonu do Plecionki 10lb . Gównie łowie klenie . Wędka ciężar wyrzutu 1-7 ,Pozdrawiam . Edited April 16, 2019 by Byczek Link to comment Share on other sites More sharing options...
Matew Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Ja używam 0.20 do plecionki 0.06 i jak dla mniejest ok. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 10lb to kawałek sznurka, ja do linki 10lb np PowerPro wiążę FC 10lb, polecam ten https://rover.ebay.com/rover/0/0/0?mpre=https%3A%2F%2Fwww.ebay.com%2Fulk%2Fitm%2F132728955124 ale na klenie to chyba za grubo Napisz co to za plecionka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Byczek Posted April 16, 2019 Author Share Posted April 16, 2019 Z intecha Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted April 16, 2019 Share Posted April 16, 2019 Nie znam linki ale niby jest to pe#0.6, 10lb nadrukowane na wyrost ;), "pasować" będzie FC 6lb, ja bym polecał coś z varivasa lub sunline, będzie to jakieś 0,20mm. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted April 25, 2019 Share Posted April 25, 2019 Mam fluorocarbon z Intecha, na weekendzie mogę sprawdzić opis (nie mam przy sobie), ale taki ok 4 lb wytrzymałości - złego słowa nie powiem. Przez ostatnich 6 lat przerobiłem wiele różnych produktów opisanych jako fluorocarbon. Opis opisem, a nad wodą wychodzą rzeczywiste właściwości linki. Na rynku jest cała masa bubli, które fluorocarbonem są jedynie z nazwy, nie trzymają parametrów, bądź szybko tracą właściwości. Kolego @Byczek, ostrożnie z ta plecionką 10 lb, bo możesz kija sobie połamać. Ja do wędki do o ciężarze wyrzutu do 6 gram mam 4 lb - spasowanie według mnie adekwatne. Do tego fluorocarbon w okolicach 0,16. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts