Jump to content

Recommended Posts

Posted

mam Osapiana 55/60 lbs z maxi , opłynełem na nim nie raz  cały zalew soliński, pływam też po Odrze ,ma tylko jedna wadę, powyżej orientacyjnego 3 biegu dostaje wibracji,co prawda na wyższym biegu nie pływam często ale jednak......to prawdopodobnie,z powodu wadliwie wyważonej śruby i nie tylko mój tak ma......gdyby nie to byłby idealny...........a tak stawiam mu ocenę -5.

Posted

Dziękuje za opinię , biorę pod uwagę osapiana (bez maxi) , ale zastanawiam się jeszcze nad nowym jaxonem lub stormem.

Posted

Ja używam Haswing Protruar 4.0 G  drugi sezon. Jedyny minus silnika to wibracje i wyskakująca zrywka ( Identyczna jak w 2HP).  Mapka z ostatniego pływania

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted
Dnia 26.05.2019 o 15:20, revers napisał:

Jak w temacie , jakich silników używacie.

Mam już chwile Minnkote 34lb, na łowiska podkaprackie wystarczający silniczek, używam do pontonu ok 2,80, nie ma problemu z dwoma osobami na pokładzie i gratami, wiadomo przy większym wietrze brakuje mocy ale jakoś daje radę,  w huragany nie pływam ;) 

• 1 month later...
Posted

Ja używam Minn Kotta 55 lb. Jedyny mankament wyskakujący drążek od  " gazu" , ale jak szypko się psuje tak i naprawia ;-)

• 1 year later...
Posted
W dniu 31.05.2019 o 15:38, krs napisał:

Mam już chwile Minnkote 34lb, na łowiska podkaprackie wystarczający silniczek, używam do pontonu ok 2,80, nie ma problemu z dwoma osobami na pokładzie i gratami, wiadomo przy większym wietrze brakuje mocy ale jakoś daje radę,  w huragany nie pływam ;) 

Mam podobny silnik,o mocy 36lb, ciekawi mnie jaki używasz do niego akumulator, typ i AH. Pozdrawiam ;)

Posted

Pływałem na żelowym Haze 100Ah, jednak go sprzedałem bo był po prostu za ciężki,  od kilku sezonów pływam na zwykłym "samochodowym" kwasiaku, coś koło 50ah, na nasze małe wody jak dla mnie wystarczający i co dla mnie najważniejsze jest lekki, nie muszę targać 30kg. 

Posted

Ja od tego sezonu do łajby mam Rhino BLX 70lb +  lifepo4 90Ah. Ale tylko testowałem pół godzinki w grudniu - bo się już doczekać nie mogłem testów.

Dokładny sprawdzian będzie pewnie na początku maja. Zobaczymy jak ten zestaw razem współpracuje i ile na takim zestawie można pływać.