krs Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Używa ktoś wędki spinningowej jak w temacie ? Mam zamiar zakupić w długość 2,30 w gramaturze 3-15g, z przeznaczeniem cięższy okoń i szczupak jako przyłów, przynęty wyłącznie gumy 2-4" kopyta na główkach 4-7g, zależny mi na szybkiej, "nielejącej" wędce, zaryzykuje pewnie zakup, zawsze mogę ją zwrócić jak nie podejdzie, ale chciałbym wcześniej poczytać opinii na temat wędek z tej serii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Ja mam 2,30 do 7 g .Szczupaki do 70 cm nie robiły na nim wrażenia. Ja używam na klenie i pstrągi. Zajebisty kijek , szybki i z ugięciem w parabole. http://jerkbait.pl/topic/79328-dam-effzett-microflex/page-10#entry2614586 Tu masz więcej o tych patykach Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 17, 2019 Author Share Posted July 17, 2019 Ja spróbuję cięższego do 15g, myślę że kijek będzie jeszcze szybszy i bardziej uniwersalny a jak podejdzie to kupię tez tego do 7g, za takie pieniądze jak za to wołają zaryzykować można Tym do 7g da radę w miarę komfortowo podbić małą gumkę na 5g główce ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Na temat gum czy da radę to ci nie powiem. Ja wolę bez ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
kamil Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 ja mam do 15 g i jestem zadowolony łowie nią okonie i szczupaki czasem sandacz się zawiesi i daje radę, tak jak wyżej kolega @rrthc napisał pełna parabola, mam tez wersje do 10 g głównie na klenie i pstrągi z brzaną też nie ma problemu a co do podbijania gumek to nie zauważyłem żeby były jakieś problemy Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 17, 2019 Author Share Posted July 17, 2019 1 godzinę temu, rrthc napisał: Na temat gum czy da radę to ci nie powiem. Ja wolę bez ? Co poradzić, u mnie 100% guma, oczywiście mam na myśli przynęty wędkarskie Wędeczka zamówiona, będzie na jutro, powyginam, ponaciągam, może uda mi się jej nie połamać, jakieś ugięcie zaprezentuje o ile będzie taka możliwość, w piątek pewnie przetestujemy w praniu nad wodą. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted July 17, 2019 Share Posted July 17, 2019 Będziesz Pan zadowolony ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 18, 2019 Author Share Posted July 18, 2019 Wędka już u mnie, na sucho bardzo dobre wrażenia, kijek lekki, szybki, dobrze wykonany, nie ma krzywych przelotek czy innych tego typu rzeczy, jak za ten piniondz to nie ma się do czego czepić, jak się sprawdzi kupię wersje do 7g bo takiej też mi brakuje. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Kaskader Posted July 18, 2019 Share Posted July 18, 2019 Miałem 190 do 7g. Polecam, żałuje, że sprzedałem ale w next miesiacu kupuje znowu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 22, 2019 Author Share Posted July 22, 2019 Wędka przez chwilę przetestowana w warunkach łowiska, okazało się że mimo wszystko jest za mocarna jak na moje potrzeby, to raczej "sandaczówka/szczupakówka" na lekko, do tego za długa, coś co odkryłem już dawno czyli wszystko co powyżej 2,10 na łódke jest średnio używalne dalej jest dla mnie aktualne w sumie wiele nie napiszę bo rzuciłem może 5 razy nawet rybka siadła. Kijek poszedł na wymiane, będzie teraz na tapecie 2,10m 1-7g Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba77 Posted July 23, 2019 Share Posted July 23, 2019 (edited) Ładna rybka Edited July 23, 2019 by seba77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 25, 2019 Author Share Posted July 25, 2019 Microflex 2,10m do 7g jest już u mnie, z wymianą nie było problemów, jak poprzednik ten tez dobrze wykonany nie widzę wad, będziemy na dniach próbować, na sucho tak jak poprzednik wygląda dobrze. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 26, 2019 Author Share Posted July 26, 2019 Nowy mictoflex już łowi, całkiem przyjemny kijek, fotka sprzed chwili, na żywo Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz10 Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Pociągnie 7-9g + guma 3" ? Zastanawia mnie czy sobie poradzi czy raczej model wyżej do 10g. Są jakieś wyraźne różnice pomiędzy tymi modelami? W sensie szybkości, akcji itd Link to comment Share on other sites More sharing options...
ireneusz10 Posted July 26, 2019 Share Posted July 26, 2019 Natknąłem się na taki filmik Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 27, 2019 Author Share Posted July 27, 2019 23 godziny temu, ireneusz10 napisał: Pociągnie 7-9g + guma 3" ? Rzucić pewnie tym rzuci ale komfortu nie będzie, to za dużo dla tego kijka, ja założyłem max 5g i 9cm Soft4play i jescze jako tako dało się tym połowić ale to też za dużo. Wędka (2,10 1-7) ma dość mocną część szczytową i słabszy dolnik, blank jest mało zbieżny przez co pracuje po rękojeść, wędka nie jest zbyt szybka, ale też nie lejąca, taki uniwersalny patyk, gumka, obrotówka. Mi dobrze się łowiło 3g główką plus kopyto 2,5", ten 1g w opisie trochę na wyrost Nie miałem wersji do 10g to sie nie wypowiem ale do przynęt o których piszesz 7-9g guma 3" lepsza będzie wersja do 15g, patyk szybki i mocniejszy w dolniku od tej do 7g. Link to comment Share on other sites More sharing options...
czuczu7 Posted August 1, 2019 Share Posted August 1, 2019 Jaki kołowrotek (ciężar) dobrze wyważy wersję 2,7m 3-15g Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts