Jump to content

Recommended Posts

Posted

Cześć,

Po ostatnich przebojach ze strażą miejską, chciałbym poruszyć temat miejsca, w którym można byłoby legalnie zwodować sprzęt pływający. Na ten moment nie ma takiego miejsca, a na pewno nie publicznego w którym można byłoby dojechać do zalewu samochodem, bo albo jest on na odcinku zabronionym do wjazdu dla samochodów, albo teren jest prywatny i należy pytać o łaskawość jego mości, aby udostępnili takie miejsce.

Nawet jeśli udostępnią, to nadal wiążę się to z naruszeniem przepisów ruchu drogowego, bo dojazd do ośrodków takich jak Marina to przejazd już za znakiem informującym o ścieżce rowerowej i drodze dla pieszych, co wiąże się z mandatem. Temat tym bardziej poruszam gdyż ostatnio nad zalewem realizowane są prace w związku z pogłębieniem i poszerzeniem jego koryta, a udogodnień dla pływających nadal brak. Czy ktokolwiek z was ma jakieś informacje na temat takiego dojazdu, albo jak legalnie zwodować na obrębie zalewu łódkę/ponton bez konieczności noszenia lub dowożenia na wózku ręcznie? 

Posted

A czy miales jakis problem ze straznikami miejskimi lub policja ? Nigdy jeszcze mi nikt nie zwrocil uwagi a woduje albo na lisiej gorze kolo kajakow albo wjezdzam tam gdzie karpiarze od zwirowni. Podalem pomysl kolezance ktora pracuje w wydziale zagospodarowania przestrzennego o to by Tadek zrobil slip i pomost do cumowania lodek a nie byly porozrzucane po calym zalewie po krzakach :)

Posted

Miałem już 2 razy w tym roku, ostatnio w ubiegłą sobotę. Kolejny raz mi nie popuszczą, stąd to pytanie. W każdym z tych miejsc masz niedozwolony wjazd samochodem. Pomysł fajny i też o tym myślałem żeby zapodać pomysł do zarządu miasta, po jest to bardzo uciążliwe.