kropek26 Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Co panowie\panie powiecie o tych dwóch specjalnych odcinkach rzek? O promowaniu rzek przez gospodarzy,opłatach za łowienie,noclegowniach,dojazd i rybostanie ryb. Zapraszam do wypowiedz na której Os-ie wolicie łowić i które miejsca polecacie
kropek26 Posted November 23, 2019 Author Posted November 23, 2019 Ja miałem przyjemność łowić na obu OS-ach i moim zdaniem bardziej dostępny,reklamowany przez PZW Nowy Sącz i z własną noclegowni jest OS Dunajec. PZW z Nowego Sącza postarało się jak w mojej ocenie na 5 mają odrębną stronę poświęconą promowaniu OSu http://www.osdunajec.pl/index.php?lang=pl . Cena licencji za dniówkę na OS San trzeba zapłacić u strażnika 100 zł,a na Os Dunajec to zależy gdzie chcemy łowić na górnym czy na dolnym odcinku ale ceny za dniówkę wahają się od 45 zł max 75 zł . Co do rybo stanu to wydaje mi się że wody są równie dobrze zarybione pstrągiem potokowym i lipieniem, głowacicą ,choć większe pstrągi łowiłem na Os Dunajec .Obie wody są bardzo ładne i klimatyczne, choć w mojej ocenie co do dojazdu wody, dostępności i ceny licencji bardziej stawiam na OS Dunajec
Kazekkaczor Posted November 23, 2019 Posted November 23, 2019 Mam podobne zdanie. Lowilem na OS obu rzek. Chociaż baza noclegowa na obu jest bardzo bogata. I każdy wybierze coś dla siebie. Dostępność licencji pomimo że strażnicy odpowiedzialni za sprzedaż robią co mogą i wychodzą na przeciw wędkarza i ułatwiają jej nabycie to na Dunajcu o wiele łatwiej ja nabyć. No i ceny.... Na sanie drogo..... Na Dunajcu za podobny rybostan płacimy wiele mniej. Bo na tygodniu są to ceny porównywalne z cenami za wody górskie okręgu Krosno.
LukaszZ Posted November 24, 2019 Posted November 24, 2019 Na Dunajcu po prostu OS jest dużo większy i presja jest przez to mniejsza. Dla mnie wygrywa Dunajec chociaż jeżeli chodzi o lipienia to nie ma tam czego szukać - tu król jest jeden
kropek26 Posted November 24, 2019 Author Posted November 24, 2019 https://www.facebook.com/j.kolendowicz/posts/564827437616340 Tak odbywa się tarło pstrąga potokowego na starym Sanie lub odbywało się w 2019 roku.Po prostu Gratulacje dla związku PZW Krosno i Regionalnych wód Polskich . Jednym słowem Szok
kropek26 Posted November 24, 2019 Author Posted November 24, 2019 (edited) Mi się też podoba W OS Dunajec że na jednym jego odcinku jest dopuszczona metoda spinningowa Edited November 24, 2019 by kropek26
Recommended Posts