Jump to content

Recommended Posts

Posted

Co panowie\panie powiecie o tych dwóch specjalnych odcinkach rzek? O promowaniu rzek przez gospodarzy,opłatach za łowienie,noclegowniach,dojazd i rybostanie ryb. Zapraszam do wypowiedz na której  Os-ie wolicie łowić i które miejsca polecacie

Posted

Ja miałem przyjemność łowić na obu OS-ach i moim zdaniem bardziej dostępny,reklamowany przez PZW Nowy Sącz i z  własną noclegowni jest OS Dunajec. PZW z Nowego Sącza postarało się  jak w mojej ocenie  na 5 mają odrębną stronę poświęconą promowaniu OSu http://www.osdunajec.pl/index.php?lang=pl  . Cena licencji  za dniówkę na OS San trzeba zapłacić u strażnika 100 zł,a na Os Dunajec to zależy gdzie chcemy łowić na górnym czy na dolnym odcinku ale ceny za dniówkę wahają się od 45 zł  max 75 zł . Co do  rybo stanu to wydaje mi się że wody są równie dobrze zarybione pstrągiem potokowym i lipieniem, głowacicą  ,choć większe pstrągi łowiłem na Os Dunajec .Obie wody są bardzo ładne i klimatyczne, choć w mojej ocenie co do dojazdu wody, dostępności i ceny licencji  bardziej stawiam na OS Dunajec  

Posted

Mam podobne zdanie. Lowilem na OS obu rzek. Chociaż baza noclegowa na obu jest bardzo bogata. I każdy wybierze coś dla siebie. Dostępność licencji pomimo że strażnicy odpowiedzialni za sprzedaż robią co mogą i wychodzą na przeciw wędkarza i ułatwiają jej nabycie to na Dunajcu o wiele łatwiej ja nabyć. No i ceny.... Na sanie drogo..... Na Dunajcu za podobny rybostan płacimy wiele mniej. Bo na tygodniu są to ceny porównywalne z cenami za wody górskie okręgu Krosno. 

Posted

Na Dunajcu po prostu OS jest dużo większy i presja jest przez to mniejsza. Dla mnie wygrywa Dunajec chociaż jeżeli chodzi o lipienia to nie ma tam czego szukać - tu król jest jeden :P

Posted (edited)

Mi się też podoba W OS Dunajec że na jednym jego odcinku jest dopuszczona metoda spinningowa

Edited by kropek26