Jump to content

Stanica wędkarska Myczkowce-Solina

mojo

Recommended Posts

Czy gdzieś w tych okolicach jest może stanica gdzie zostawię za opłatą przyczepę z łódką? U siebie w centralnej Polsce mam na zaporówce ale tam można pływać od czerwca i nie chce mi się wozić za każdym razem gdy chce się wybrać na ryby. Plan jest taki aby na Podkarpaciu trzymać łódź zima-wiosna a lato-jesien u siebie.

W Planczyku na  przystani Trampa można spróbować się dogadać miałem kiedyś tam trzymać ponton ale opiekun przystani za dużo chciał....lub na wyspie Energetyka tam trzymałem z silnikiem w wynajętym hangarze..........

15 godzin temu, mojo napisał:

Tak duży zalew, miejsce nastawione na turystykę wędkarską a PZW nie ma swojej stanicy, aż dziwne. Dzięki za info.

Gdzie ty tam widzisz miejsce nastawione na turystykę wędkarską? Przecież tam jest zero jakiejkolwiek infrastruktury. Na całym zalewie są chyba tylko 2 miejsca gdzie można legalnie podjechać autem nad wodę żeby się wypakować czy zwodować łódkę, w tym jedno przez pół sezonu jest bez wody. Reszta miejsc albo plaże i zakaz wjazdu, albo wydzierżawione i zagrodzone.

Odcinki no kill czy haki bezzadziorowe u mnie np nie ma czegoś takiego. Regulamin z zakazem trollingu w maju czy zakaz łowienia w nocy na żywca fajne pomysły. Przez 5 lat pływania u siebie na zbiorniku miałem 2 kontrole a na Solinie 2 wyjazdy i kontrola. Na stacji paliw można kupić pozwolenie wędkarskie czego u mnie brak choć teraz jest eOkon. Poza tym są ryby, krajobraz i sporo agroturystyki tylko tej infrastruktury wędkarskiej jak stanic czy slipów brakuje. Myślę że PZW Krosno bardziej nastawia się na San i muszkarzy a szkoda.