VeJeK Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 Witam sedecznie Posiadam wędkę jak wyżej i do niej linke wf6 W tamtym sezonie próbowałem rzutów cięższymy muchami i odniosłem wrażenie ze kij nie ładuje mi sie jak trzeba Po zdjęciu muchy na spokojnie wykonywałem rzuty lecz ewidetnie kij nie ładuje sie jak trzeba Stąd moje pytanie ,czy ktoś z was posiada tego kija i jest w stanie mi doradzić jaka linke do tego kupic ? Ewentualnie czy jest możliwość pożyczyć od kogoś linke wf7 żebym mógł sprawdzić jak kij będzie ją ładował ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
jacob1993 Posted April 14, 2020 Share Posted April 14, 2020 (edited) Sproboj #7 lub np vibe visiona #6/7 Czym ciezsza mucha tym gorzej sie rzuca jesli chodzi o streamery duze suche np pod karpia/klenie na dalszym dystansie moze sproboj rzut double haul napewno duza mucha latwiej pokona opory powietrza . Moze lowisz na kroktik dystansie i potrzebna ci ciezsza linka aby lepiej ladowala kij .a jak rzuca ci sie mniejszymi muchami typu suchar na #12 Edited April 14, 2020 by jacob1993 Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted April 14, 2020 Author Share Posted April 14, 2020 Do suchara mam inny kij wiec nawet mi przez myśl nie przeszło zeby spróbować Jak pisalwm wyżej rzucałem samym sznurem i kij nie ładował się odpowiednio, dlatego myślę żeby spróbować cięższej linki ,tylko nie chciałbym wydać 200zl za linke żeby nie było lipy i będę 200zl w plecy .... Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Jako masz obcenie sznur? Link to comment Share on other sites More sharing options...
VeJeK Posted April 15, 2020 Author Share Posted April 15, 2020 Wf6f Pudełka brak i lepszych danych Miałem gdzies zdjecia ale zniknęły Link to comment Share on other sites More sharing options...
ryba7 Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Czyli nie wiemy nic Mam dwa sznury #6 różnych firm, z różnymi profilami i wagami głowic. Możemy zrobić testy nad wodą jak nam smycz popuszczą.. Link to comment Share on other sites More sharing options...
halfdanTheBlack Posted April 15, 2020 Share Posted April 15, 2020 Ja mam dwie #7. Zrobimy spotkanie, tylko w inny dzień niż się spotkasz z Piotrkiem żeby nas nie zamknęli za nielegalne zgromadzenie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
GoldenCatches Posted January 15, 2021 Share Posted January 15, 2021 ja używam numer #6 Royal Wulff AMBUSH CLEAR HEAD TRIANGLE TAPER LINE coś 90 $ ale warto zawodnicza linka miałem dziesiątki róznych firm ale ta najlepsza jak narazie nie do pokonania ciężka leci jak oliwka 15 gr na delikatnym spinningu bardzo daleko z przezroczystą głowicą rybka sie nie płoszy praktycznie w kazdym rzucie branie i pewne zacięcie Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts