Jump to content

Dobór linki do wędki Shakespeare Agilitu fly 9.6 #6

VeJeK

Recommended Posts

Witam sedecznie

Posiadam wędkę jak wyżej i do niej linke wf6 

W tamtym sezonie próbowałem rzutów cięższymy muchami i odniosłem wrażenie ze kij nie ładuje mi sie jak trzeba 

Po zdjęciu muchy na spokojnie wykonywałem rzuty lecz ewidetnie kij nie ładuje sie jak trzeba 

Stąd moje pytanie ,czy ktoś z was posiada  tego kija i jest w stanie mi doradzić jaka linke do tego kupic ?

Ewentualnie czy jest możliwość pożyczyć od kogoś linke wf7 żebym mógł sprawdzić jak kij będzie ją ładował ?

Sproboj #7 lub np vibe visiona #6/7 

Czym ciezsza mucha tym gorzej sie rzuca jesli chodzi o streamery duze suche np pod karpia/klenie na dalszym dystansie moze sproboj rzut double haul napewno duza mucha latwiej pokona opory powietrza .

Moze lowisz na kroktik dystansie i potrzebna ci ciezsza linka aby lepiej ladowala kij .a jak rzuca ci sie mniejszymi muchami typu suchar na #12 

Edited by jacob1993

Do suchara mam inny kij wiec nawet mi przez myśl nie przeszło zeby spróbować

Jak pisalwm wyżej rzucałem samym sznurem i kij nie ładował się  odpowiednio, dlatego myślę żeby spróbować cięższej linki ,tylko nie chciałbym wydać 200zl za linke żeby nie było lipy i będę 200zl w plecy .... 

• 8 months later...

ja używam numer #6 Royal Wulff AMBUSH CLEAR HEAD TRIANGLE TAPER LINE coś 90 $ ale warto zawodnicza linka miałem dziesiątki róznych firm ale ta najlepsza jak narazie nie do pokonania ciężka leci jak oliwka 15 gr na delikatnym spinningu bardzo daleko z przezroczystą głowicą rybka sie nie płoszy praktycznie w kazdym rzucie branie i pewne zacięcie :D