krs Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Dnia 27.05.2020 o 14:40, krs napisał: Miał być Stradic FL ale po namyśle kupiłem za 1/3 kwoty Zaubera 2000, nigdy nie miałem z zaubrami i zaubero-pochodnymi problemów. Wydzielone z wątku Kupiłem dzisiaj... Zauber wrócił do sklepu, zbyt mocno tłukł sie w środku przy byle obciążeniu, trafiłem na felerny egzemplarz. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wziąłem eksperymentalnie tanią Daiwę Ninja LT 2500 za 190zł. Mam co prawda niezbyt dobre doświadczenia z tą marką, dwie poprzenie daiwy które używałem miały podobną przypadłość co odesłany zauber, pisze o kołowrotkach w zakresie cenowym 300-700zł modeli nie pamietam TD coś tam i chyba exceler ale mogę się mylić. Było to dawno i nieprawda sprawdzimy teraz tanią daiwę, w sieci opinie ma dobre. Na pierwszy rzut oka widać że plecionkę nawija tak sobie ale bez dramatu. Używa może ktoś tego medelu ? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
rrthc Posted June 17, 2020 Posted June 17, 2020 Miałem taką. Dzielnie służyła z microflexem. Tak jak piszesz nawijała średnio i wytrzymała 3 sezony. Zastąpiłem ja daiwa legalis i jak dla mnie to to samo,nawet szpule pasują ?
krs Posted June 19, 2020 Author Posted June 19, 2020 Kołowrotek całkiem niezłe się spisuje, jak na razie używany kilka godzin i nic nie stuka i nie puka Fakt że przynęty mało wymagające 7-8cm kopyta i 5g główki ale inne daiwy które miałem tłukły się przy takich przynętach wyraźnie, na razie jedyny minus za układanie linki, miałem też jedną brodę, na samym początku, kilka metrów poszło w piach możliwe że było zbyt dużo plecionki nawiniętej, ale jest lepiej. Jako kołowrotek zapasowy niespecjalnie eksploatowany myślę że się sprawdzi, a jak nie to trafi na jakąś spławikówkę którą mam w planach w tym roku potrenować po długiej przerwie.
JurekJ Posted January 24, 2023 Posted January 24, 2023 Czy kołowrotek daiwa ninja LT 5000-c nada się do feeder? Może ktoś z was ma doświadczenie z tym młynkiem.
Recommended Posts