Jump to content

Daiwa Ninja LT

krs

Recommended Posts

Dnia 27.05.2020 o 14:40, krs napisał:

Miał być Stradic FL ale po namyśle kupiłem za 1/3 kwoty  Zaubera 2000, nigdy nie miałem z zaubrami i zaubero-pochodnymi problemów.

Wydzielone z wątku Kupiłem dzisiaj...

Zauber wrócił do sklepu, zbyt mocno tłukł sie w środku przy byle obciążeniu, trafiłem na felerny egzemplarz. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wziąłem eksperymentalnie tanią Daiwę Ninja LT 2500 za 190zł. Mam co prawda niezbyt dobre doświadczenia z tą marką, dwie poprzenie daiwy które używałem  miały podobną przypadłość co odesłany zauber, pisze o kołowrotkach w zakresie cenowym 300-700zł modeli nie pamietam TD coś tam i chyba exceler ale mogę się mylić.

Było to dawno i nieprawda ;) sprawdzimy teraz tanią daiwę, w sieci opinie ma dobre. Na pierwszy rzut oka widać że plecionkę nawija tak sobie ale bez dramatu. Używa może  ktoś tego medelu ?

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Miałem taką. Dzielnie służyła z microflexem. Tak jak piszesz nawijała średnio i wytrzymała 3 sezony.

Zastąpiłem ja daiwa legalis i jak dla mnie to to samo,nawet szpule pasują ?

Kołowrotek całkiem niezłe się spisuje, jak na razie używany kilka godzin i nic nie stuka i nie puka ;) Fakt że przynęty mało wymagające 7-8cm kopyta i 5g główki ale inne daiwy które miałem tłukły się przy takich przynętach wyraźnie, na razie jedyny minus za układanie linki, miałem też jedną brodę, na samym początku, kilka metrów poszło w piach możliwe że było zbyt dużo plecionki nawiniętej, ale jest lepiej. Jako kołowrotek zapasowy niespecjalnie eksploatowany myślę że się sprawdzi, a jak nie to trafi na jakąś spławikówkę którą mam w planach w tym roku potrenować  po długiej przerwie.

• 2 years later...