krs Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Dnia 27.05.2020 o 14:40, krs napisał: Miał być Stradic FL ale po namyśle kupiłem za 1/3 kwoty Zaubera 2000, nigdy nie miałem z zaubrami i zaubero-pochodnymi problemów. Wydzielone z wątku Kupiłem dzisiaj... Zauber wrócił do sklepu, zbyt mocno tłukł sie w środku przy byle obciążeniu, trafiłem na felerny egzemplarz. Nie wiem czy dobrze zrobiłem ale wziąłem eksperymentalnie tanią Daiwę Ninja LT 2500 za 190zł. Mam co prawda niezbyt dobre doświadczenia z tą marką, dwie poprzenie daiwy które używałem miały podobną przypadłość co odesłany zauber, pisze o kołowrotkach w zakresie cenowym 300-700zł modeli nie pamietam TD coś tam i chyba exceler ale mogę się mylić. Było to dawno i nieprawda sprawdzimy teraz tanią daiwę, w sieci opinie ma dobre. Na pierwszy rzut oka widać że plecionkę nawija tak sobie ale bez dramatu. Używa może ktoś tego medelu ? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
rrthc Posted June 17, 2020 Share Posted June 17, 2020 Miałem taką. Dzielnie służyła z microflexem. Tak jak piszesz nawijała średnio i wytrzymała 3 sezony. Zastąpiłem ja daiwa legalis i jak dla mnie to to samo,nawet szpule pasują ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted June 19, 2020 Author Share Posted June 19, 2020 Kołowrotek całkiem niezłe się spisuje, jak na razie używany kilka godzin i nic nie stuka i nie puka Fakt że przynęty mało wymagające 7-8cm kopyta i 5g główki ale inne daiwy które miałem tłukły się przy takich przynętach wyraźnie, na razie jedyny minus za układanie linki, miałem też jedną brodę, na samym początku, kilka metrów poszło w piach możliwe że było zbyt dużo plecionki nawiniętej, ale jest lepiej. Jako kołowrotek zapasowy niespecjalnie eksploatowany myślę że się sprawdzi, a jak nie to trafi na jakąś spławikówkę którą mam w planach w tym roku potrenować po długiej przerwie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
JurekJ Posted January 24, 2023 Share Posted January 24, 2023 Czy kołowrotek daiwa ninja LT 5000-c nada się do feeder? Może ktoś z was ma doświadczenie z tym młynkiem. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts