Jump to content

Wędka streamerowa

lichten

Recommended Posts

Hej,

Przymierzam się do kupna wędki pod streamera, która jednocześnie obsłuży mi łowienie jeziorowe. Wiem, że szukam czegoś 9,6-10ft. w klasie 7. Nie chcę wydawać więcej niż 600-700 zł (nieprzekraczalne) na sam kij bo głównie łowię na suchara. 

Moje pytanie jest o konkretne modele wędek, których używacie, mieliście w ręce, kolega miał, etc. nie interesują mnie opinie nabyte z internetu bo tych mam swoich aż nadto ;) 

Na chwilę obecną rozważam między Scierra SRX V2, Redington PATH oraz VISION EKA.

Wszelkie sugestie i porady mile widziane.

Cześć, nie znam tych wędek, ale jeśli stałbym przed podobnym dylematem to Scierrę bym odpuścił ze względu wagę. 20g w porownaniu do Visiona robi różnicę. Tym bardziej jeśli chciałbyś łowić np. karpie albo tęczaki na suche czy mokre. W zamian sprawdził bym w rękach Trapera Warrior w Dynowie. A używane wchodzą w grę?

Edited by halfdanTheBlack

W dniu 23.10.2020 o 12:28, halfdanTheBlack napisał:

Cześć, nie znam tych wędek, ale jeśli stałbym przed podobnym dylematem to Scierrę bym odpuścił ze względu wagę. 20g w porownaniu do Visiona robi różnicę. Tym bardziej jeśli chciałbyś łowić np. karpie albo tęczaki na suche czy mokre. W zamian sprawdził bym w rękach Trapera Warrior w Dynowie. A używane wchodzą w grę?

Używane wchodzą w grę jeśli w stanie przynajmniej dobrym. A do Dynowa podskoczę na tygodniu jeśli jest w ofercie.