rapala Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 Postanowiłem założyć taki temat ponieważ nurtuje mnie pytanie a mianowicie : Czy ktoś z Was stosował jigi do łowienia kleni?Jakoś ciężko jest mi się rozstać z kogutami i wszystkim co ma pióra:D.Wiem że na ten gatunek rybki jest dużo sprawdzonych przynęt jak woblerki czy obrotówki.Z racji samego sposobu pobierania pokarmu przez klenie,samo prowadzenie jiga będzie się skupiać na "pracy" w toni dla tego jigi są wykonane na 2-3g główkach.Tylko czy warto kombinować aby klenie stawały się tylko przyłowem na ten rodzaj przynęty?Na fotkach kilka "wzorów" ale myślę że jeżeli klenie ich nie docenią to mogą się przydać do połowu pstrągów albo okoni:D. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Andre Posted March 22, 2011 Posted March 22, 2011 W zeszłym sezonie miałem przygotowane na klenie malutkie czarne jigi. Takie pijaweczki. Sezon był jaki był, więc tematu wrócę w tym roku.
Recommended Posts