Jump to content

Recommended Posts

Posted

Panowie rozglądam się z jakąś fajną lampką do namiotu.Znalazłem coś takiego

http://allegro.pl/show_item.php?item=1509040229 jedną z zalet tej lampki jest to że posiada według opisu czujnik ruchu,który włącza lampkę na od 20 do 90 sekund.Wiadomo że spanie w nocy z "czołówką" na głowie to masakra.Tylko ta cena:rolleyes: dająca do myślenia odnośnie jakości wykonania i żywotności.Drugim rozwiązanie jest ta lampa

http://allegro.pl/carp-lampa-videotronic-super-okazja-i1509062151.html Firma znana i solidna tylko czy warto aż tak inwestować:).Może inne propozycje?

Posted

Masz racje kolego rapala że mówi się "Co tanie to drogie " ALE ja ostatnio kupiłem kilka tanich dobrych rzeczy. Np ta czapka Jaxona. Według mnie możesz zaryzykować te 21 zł w końcu to nie fortuna. Choć sam się zastanawiam nad tą lampom Videotronika :)

Posted

w tamtym roku zakupiłem coś takiego; http://archiwumallegro.pl/akumulatorowa_lampa_kempingowa_14_led_niebieska-1082803558.html Niestety link tylko z archiwum, ponieważ nie znalazłem aktualnego ogłoszenia. Lampe sobie chwalę co najlepsze w niej to, to że można ją ładować przy pomocy korby, wiadomo na długich zasiadkach nie każdy ma dostęp do prądu, a tutaj wystarczy pokręcić ok. 10minut i mamy godzinę świecenia. Nie straszny jest jej również piasek który u mnie dostał się do korby, co powoduje zgrzytanie, ale i to po chwili ustaje.

Posted

hehe duży rozrzut cenowy od 22 do 289 :D Myślę, że propozycja Miko nie jest zła, jeżeli chodzi o cene :) chociaż minusem jest czas pracy na baterii tylko 5 h co przy kilkudniowej zasiadce może być mało, no i to że ma wbudowany swój akumulator ładowany sieciowo więc nie można wziąć zapasowych baterii. Ja bym szukał czegoś na ledach bardziej energooszczędne :)

Posted

No cóż lamp campingowych na rynku jest duży wybór od najtańszych do tych najdroższych. Mi jednak zależy na lampie z wbudowanym czujnikiem ruchu albo z możliwością zestojenia z sygnalizatorami i tu jest już mniejszy wybór:rolleyes:.Ale bardziej bym obstawał przy czujniku ruchu;).

Posted

I o to chodzi;).Pilot może łatwo się zawieruszyć i dla tego lampa z czujnikiem ruchu była by idealna.Masz w nocy branie wyskakujesz z wyrka i masz jasno w namiocie:).Po za tym drugą można zamontować przy triopdzie;).

Posted

Trzy tygodnie temu kupiłem 2 lampki na czujnik ruchu w biedronce na 10 diód,rewelacyjne świecą mocno rozproszonym światłem,cena 14zł sztuka z bateriami:Djest wyłącznik można świecić cały czas lub na czujnik,w zeszłym sezonie używałem 4 diodowych też dawały radę jedną kładłem pod łóżko jak wstawałem do brania to automatycznie oświetlała mi wyjście z namiotu,drugą zakładałem na podpórkę obok tripoda z wędkami polecam bardzo dobre rozwiązanie:)Lampa videotronica to jakieś nieporozumienie za taką cenę:eek:oglądałem ją kiedyś na targach zbędny wydatek,do długiego świecenia polecam lampkę turystyczną na gaz do butli koszt ok 60zł w sportowym zużycie gazu to tylko 80/100g na godzinę i nie ma problemu z bateriami:)

Posted

Panowie widziałem wczoraj w biedronce jakieś lampki na diody ale nie wiem czy to są te o których mówicie bo nawet się im nie przyglądałem. To są takie 30cm może 40 cm długości lampki ? Wydaje mi się, że ładowane są też ogniwem fotowoltaicznym... Może te są inne.

Posted

Lampka jest koloru czarnego kwadratowa,długość ok.12 cm,maja ma 10 diód były jeszcze chyba na 8 i 6 może gdzieś jeszcze dostaniesz:)