Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam,  interesuje mnie zakup kołowrotka Shimano  pod Bolenia a dokładnie Sedona FI C3000 DH  z przełożeniem 5:0;1 . Czy ktoś miał z nim do czynienia,  wart zakupu ? Z góry dziękuję za odpowiedź.  Pozdrawiam 

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted (edited)

Jakimi przynętami chcesz machać?

Osobiście wybrałby raczej rozmiar 4000

Edited by mike
Posted

Osobiście nie szedł bym w shimaniaki niżej nasci.lepiej daiwe jakas  w tych pieniądzach .

Lub może okumke sam na bolenie używam okuma jaw 40 nawój 85cm  kołowrotek tani jak barszcz .

Póki co sezon boleniowania i stukania główkami do 25g wytrzymał .

Posted

W dniu 25.03.2021 o 19:46, mike napisał:

Jakimi przynętami chcesz machać?

Osobiście wybrałby raczej rozmiar 4000

Głównie preferuję przynęty do 12 g , ponieważ mam wąską rzekę i mi na spokojnie ta gramatura mi wystarczy . Pozdrawiam 

• 2 weeks later...
Posted

Czołem !   Rozważam również w większej wersji Kołowrotek ryobi zauber z rozmiarem 4000 fd . Myślę też o Łowieniu szczupaków.  Czy ktoś z grupowiczów posiada taki kołowrotek I może polecić (z góry dziękuję za cenne I pomocnicze wskazówki). Pozdrawiam do zobaczenia nad wodą ?

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted
13 godzin temu, Piotr Madura napisał:

Rozsądny kompromis z myślą o łowieniu boleni/brzan/szczupaków/sandaczy. Solidne narzędzie. I nie waży wiele więcej od modelu 3000.

One się chyba tylko głębokością szpili różnią .

Posted
3 godziny temu, jacob1993 napisał:

One się chyba tylko głębokością szpili różnią .

Dokładnie. Body jest takie samo.

Posted

Dzięki panowie za podpowiedzi . Ostatecznie skusiłem  się na Ryobi  myślę że się  nie zawiodę .Pozdrawiam do zobaczenia nad wodą .  

Posted

Zauber 4000 "Będzie pan zadowolony". Ja używam na bolki Zauber 4000 i gra gitara od 2018. Zaliczyłem ponad 100 wypraw i około 70-90 boleni w tym czasie. Od 1 maja atak na Wisłę, cel - Boleń. Oby pogoda, stan rzeki i ryby  dopisały. Pozdro. :beer:

Posted
14 godzin temu, www2020 napisał:

Zauber 4000 "Będzie pan zadowolony". Ja używam na bolki Zauber 4000 i gra gitara od 2018. Zaliczyłem ponad 100 wypraw i około 70-90 boleni w tym czasie. Od 1 maja atak na Wisłę, cel - Boleń. Oby pogoda, stan rzeki i ryby  dopisały. Pozdro. :beer:

Będziemy testować 1 maja .Pozdro