Jaś _Wędrowniczek Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 Szukam i szukam i znaleźć nie mogę. Jako początkującemu muszkarzowi zależny mi aby znaleźć wykwalifikowanego instruktora żeby poćwiczyć rzuty i na trawie i nad woda. Znalazłem kilka opcji ale wszystkie stosunkowo daleko od Rzeszowa. Jest kurs Vision nad Sanem ale terminy letnie wszystkie obłożone. Moze ktoś by mógł pomoc w tym temacie? Dziękuje.
jacob1993 Posted July 16, 2021 Posted July 16, 2021 Z jakiś muskarzem się ustaw nawet na jakieś karpie czy streamera stawowego . Na trawie nie ma co od razu nad wodę ruszaj.
LukaszZ Posted July 17, 2021 Posted July 17, 2021 Muszkarzy i to dobrych w Rzeszowie i okolicach jest multum. Chyba że koniecznie muszą być wykwalifikowani to ...nie pomogę
ryba7 Posted July 18, 2021 Posted July 18, 2021 (edited) Piotr Talma z flyhouse przeprowadził się do Zwierzynia, prowadzi kursy rzutowe. Sam planuję w tym roku poprawić swoje umiejętności pod jego okiem. Na stronie jego sklepu jest numer kontaktowy. Edited July 18, 2021 by ryba7
Jaś _Wędrowniczek Posted July 18, 2021 Author Posted July 18, 2021 W dniu 17.07.2021 o 07:55, LukaszZ napisał: Muszkarzy i to dobrych w Rzeszowie i okolicach jest multum. Chyba że koniecznie muszą być wykwalifikowani to ...nie pomogę Moze zabrzmiało to zbyt pompatycznie... Posłużę się takim przykładem. Kiedyś chciałem nauczyc się jeździć na nartach. Poprosiłem kuzyna. Wjechaliśmy na górkę i on do mnie. Tak się skręca a tak się hamuje " no to byeee" Z górki się stoczyłem. Następnym razem wziąłem instruktora. Po godzinie umiałem skręcić w jedna i w druga oraz hamować i upaść. Wyjechałem na górkę i trenowałem już dalej sam. Gosc miał dar klarownego tłumaczenia tak ze człowiek dokładnie rozumiał o co chodzi i mógł łatwo zapamiętać o co tu chodzi. Następnym razem jak wziąłem instruktora już tak dobrze nie było a za trzecim razem to już szkoda gadać...więcej nauczyłem się podglądając szkółki dla maluchów. Mogę również przytoczyć przykład z nauka jazdy samochodem. Kolega ciotki, instruktor jak wziął mnie na plac powiedział "patrzysz w lusterko i jak słupek jest w środku to kręcisz kołkiem..." czy coś w ten deseń Nie można było nie wjechać w kopertę idąc za jego prostymi instrukcjami. Przed egzaminem wybrałem się na plac z tata. "lekcja" trwała 15 min i skończyła się awantura a przecież chłop już jeździł od dobrych 20 lat. Zupełnie nie wiedział jak ta wiedze przekazać.
Gabriel Posted July 19, 2021 Posted July 19, 2021 Kierując się twoim opisem (o instruktorze narciarstwa) ciężko ci będzie kogoś polecić. Bo niby skąd wiadomo ze polecana osoba to będzie instruktor pierwszy a nie drugi czy trzeci? Ot subiektywna ocena. Ja znam kilku skutecznie łowiących ryby ..ale z technika u nich na bakier, znam takich mających super technikę i umiejętności ..ale ich komunikacja i dar przekazywania wiedzy ..dawno utoną w mętnych wodach Sanu Do oferty Vision i Piotra ja bym jeszcze dołożył Bartka Rapieja z Trapera albo Sandorado.pl
Jaś _Wędrowniczek Posted July 19, 2021 Author Posted July 19, 2021 2 godziny temu, Gabriel napisał: Kierując się twoim opisem (o instruktorze narciarstwa) ciężko ci będzie kogoś polecić. Bo niby skąd wiadomo ze polecana osoba to będzie instruktor pierwszy a nie drugi czy trzeci? Ot subiektywna ocena. Ja znam kilku skutecznie łowiących ryby ..ale z technika u nich na bakier, znam takich mających super technikę i umiejętności ..ale ich komunikacja i dar przekazywania wiedzy ..dawno utoną w mętnych wodach Sanu Do oferty Vision i Piotra ja bym jeszcze dołożył Bartka Rapieja z Trapera albo Sandorado.pl Bedzie wiadomo np z własnego doświadczenia lub doświadczeń innych bo dobry instruktor ma metodę i ja stosuje na co dzień. To chyba jasne Czy to subiektywna ocena? Na pewno w każdej ocenie jest drobina subiektywizmu ale ja jasno pisze dlaczego ktoś wg mnie jest dobrym instruktorem. Nie kieruje mną jakieś niejasne uczucie czy sympatia do tej osoby ani np fakt ze jest to mój wujek który chciałby dorobić a ja mu wiszę jakaś przysługę. Jeśli chodzi o skuteczne łowienie ryb to jest to zupełnie inna bajka. Etap drugi co nie znaczy, ze mniej ważny. Dzieki za kolejne namiary. Juz wysyłam maile.
VeJeK Posted July 19, 2021 Posted July 19, 2021 A ja polecam Adama Sikorę Opisywałem wszystko w odpowiednim temacie Atmosfera jak i przekazanie niezbędnych informacji na bardzo wysokim poziomie
Piotrek10 Posted September 15, 2021 Posted September 15, 2021 Na jesienne łowy? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować
Recommended Posts