Piotrek10 Posted July 27, 2021 Posted July 27, 2021 Hej. Kolega Tomek organizuje klub muchowo spinningowy. Chłopak jest z Kamionki przedstawił już chyba pomysł w kole w Ostrowie. Ale zaprasza wszystkich chętnych. W klubie odbywały by się spotkania integracyjne,wyjazdy jakieś zawody itp?Można by się składać raz na miesiąc jakąś mała suma na rzecz klubu.Za pieniądze jakiś wyjazd..? Fajna inicjatywa.Chetnych jest 5 osób bo świeży temat Dajcie znać kto by był chętny?
Gabriel Posted July 28, 2021 Posted July 28, 2021 Piotrek, a jaki sens ma taki klub? Co zamierzacie robić poza spotykaniem się na wspólne łowienie itd? To będzie miało jakaś sformalizowaną strukturę, zarejestrowane stowarzyszenie? Obalicie PZW? Pytam czysto z ciekawości. Wiem że są kraje gdzie są wody klubowe, kluby opiekują się łowiskami -coś jak u nas niektóre koła. I jestem ciekaw co przyświeca takiej inicjatywie.
Piotrek10 Posted July 29, 2021 Author Posted July 29, 2021 To kolega organizuje?. Chodzi tylko o wspólna grupę wędkarzy którzy się spotkają połowa spędza czas ze sobą jakiś wyjazd jakieś wewnętrzne zawody itp. Osobiście chciałem się zająć jedną z rzek ale brak chętnych☹️.
Piotrek10 Posted July 29, 2021 Author Posted July 29, 2021 Ale morze się to rozwinie tak jak piszesz.Zająć się jakimś obiektem?
Piotr Madura Posted July 29, 2021 Posted July 29, 2021 Rozważcie plusy i minusy formalizacji takiego klubu w już istniejących strukturach PZW. Znam takie kluby z Małopolski, robią świetne rzeczy, moglibyście porozmawiać z chłopakami o ich doświadczeniach: - Klub Spinningowy "Zębaty" Bochnia, - Przyjaciele Białej Tarnowskiej. Trzymam kciuki za powodzenie inicjatywy!
Recommended Posts