krs Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Stało się, po ponad 10 latach Minkota 34lbs odmówiła posłuszeństwa, musiałem wracać dzisiaj na wiosłach Rozkręciłem to co mogłem, myślałem może jakiś kabelek sie poluzował ale niestety nie, silnik nie daje oznak żywota, nie wiem co padło, może macie doświadczenia z silnikami tej marki, jakieś podpowiedzi z tym związane mile widziane. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
ORINOKO Posted October 29, 2021 Share Posted October 29, 2021 Spróbuj na ostro podpiąć jak nie zagada to wina silnika. Może też się rozszczelnił, łożyska padły lub szczotki? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted October 30, 2021 Author Share Posted October 30, 2021 Przeczyściłem styki, skręciłem z powrotem i silnik ożył, wygląda że to tylko drobny problem z okablowaniem Mógłbym mu wymienić kable, ale pewnie nie będę się w to bawił, pójdzie na sprzedaż, sam silnik chodzi bardzo dobrze, nigdy nie było z nim problemów, kupię pewnie cos mocniejszego bo 34lbs to trochę mało. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 4, 2021 Author Share Posted November 4, 2021 Silnik przeszedł małą modernizację, skróciłem w końcu kolumnę z 92 do 75cm, do pontonu dłuższej nie potrzeba, do tego wymieniłem wszystkie konektory oraz na kablu zasilającym zamontowałem szybkozłączkę/konektor do szybkiego podłączania do akumulatora. Sama kolumna w Minn kocie c2 wykonana jest z kompozytu, chętnie wymienił bym ją na metalową ale jest mały problem, kolumna do silnika jest wkręcana na gwint, co komplikuje taką wymianę. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
piter Posted November 4, 2021 Share Posted November 4, 2021 Proźba,zrób zdjęcie szybkozłączki/konektora Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 4, 2021 Author Share Posted November 4, 2021 Tu masz link do przykładowej aukcji: https://allegro.pl/oferta/xt60h-konektor-para-xt-60h-wtyk-gniazdo-wtyczka-10202070316 Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts