Jump to content

Recommended Posts

Posted

KUKU Z PUSZKI CZY GOTOWANA

wędkarze najczęściej łowią na kukurydze z puszki ,jest ona bardzo miękka i drobna, można na nią złowić praktycznie wszystkie ryby spokojnego żeru(od płotki po amura).Niestety opakowania po niej najczęściej lądują w krzakach, tymczasem o wiele mlepszą i trwalszą przynętą jest kuku gotowana :

-pod wzgędem ceny: kuku z puszki 300g to koszt ok 2.3 zł -kuku gotowana 1kg kusztuje 1zł

przyczym należy pamiętać że po ugotowaniu kukurydza zwiększa objętość dwukrotnie

-ławiąc na kuku gotowaną eliminujemy płotki ,co przy ich dużej ilości jest przydatne(teraz przynęta spokojnie może poczekać na jakąś większą rybke

-trzecim plusem choć może nie dla wszystkich istotnym może być to że z rejonu naszych stanowisk znikną puste puszki (choć jeśli ktoś się będzie starał to i tak naśmieci czym innym)

Ja sam na gotowaną kukurydze łowie od niedawna,ale uważam że jest to wspaniała przynęta .Przygotowuje się ją w następujący sposób : zostawiam kukurydze na noc w wodzie ,następnie gotuje ja ok 3-4 godzin ,po ugotowaniu zalewam boosterem lub aktywatorem, porcjuje w woreczki i do zamrażarki -wyciągam 3-4h przed wyjazdem na ryby

Naprawde polecam ,odkąd łowie na gotowaną kuku mój zestaw karpiowy nie jest w ciągu 2 minut niszczony przez stado płotek icon_smile.gif

Posted

Cyniu - dobry głos odnośnie kukurydzy i puszek. W dodatku bardzo ciekawa informacja o przygotowaniu przynęty - ale...

Tu powinny być posty do zamieszczonych artykułów, a o przynętach, zanętach i sposobach ich przygotowania jeszcze nic nie było. Może więc pstrykniesz kilka fotek, rozwiniesz nieco temat i wsadzimy to na stronę główną?

Tuna to samo do Ciebie. Szkoda takie fotki jak robisz chować pod linkami. Dopisz kilka zdań i na główną. Strona dzięki wam może nabrać nowego wymiaru.

Posted

Na mój gust kukurydza przeznaczona na haczyk powinna być świeża a nie mrożona, chodź znam gościa co łowił ryby na kulki trzymane w lodówce 2 lata ale tego nie polecam. Osobiście kukurydze gotuje do momentu jak zacznie pękać a potem zostawiam ją we wrzątku na następną godzinę. Cyniu co to jest booster i aktywator, czyżby chodziło o dip? Gdzie kupujesz kukurydzę bo w Rzeszowie jest ona dużo ale to dużo droższa.

Posted

ja je stosuje do kukurydzy ,tylko o ile pamiętam booster jest do przynęt a aktywator do zanęt w każdym razie do kukurydzy są świetne ,raz wyjąłem woreczek kuku z zamrazarki i zostawiłem na noc w kuchni to rano jechało tuti-fruti w całym domu

co ciekawe wcześniej dipowałem kukurydze konserwową ale dopiero jak zacząłem łowić na gotowaną zauważyłem wzrost liczby brań

Guest
This topic is now closed to further replies.
  • Create New...

Important Information

Privacy Policy