minecraftowiec67 Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Witam mam w swojej okolicy małą rzeczkę około 3-4 metry szerokość i metr głębokości. Chciałbym się dowiedzieć czy tam są ryby tylko teraz pytanie jak to sprawdzić .Aktualnie w tym momencie nigdy tam nie łowiłem i nie wiem czy to ma sens wiem tylko że kiedyś było tam większość gatunków ryb a nawet pstrągi . Link to comment Share on other sites More sharing options...
Piotr Madura Posted January 22, 2023 Share Posted January 22, 2023 Zacznij od sprawdzenia na jakich zasadach możesz tam łowić. Jeżeli to woda górska, to automatycznie pole manewru zostaje zawężone do spinningu i muchy. Natomiast jeżeli to woda nizinna, to najłatwiej jest sprawdzić co w niej pływa posługując się delikatnym zestawem spławikowym. Zima nie jest najszczęśliwszym okresem do odkrywania nowych łowisk (choć mi się zdarza), zdecydowanie lepiej poczekać na ciepłą wiosnę, gdy ryby staną się bardziej aktywne. Wtedy też często spacer brzegiem i czujne oko dadzą Ci na wstępie więcej wskazówek niż zarzucanie wędki w pierwszym-lepszym miejscu. Połamania kija! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts