cichy Posted February 8 Share Posted February 8 (edited) Witam wszystkich, poszukuje wędki spinningowe do łowienia w większości małymi przynętami gumowymi ( typu Libra lures) głównie na rzekach bieszczadzkich. Posiadam kija dam microflex 1-7, ale szukam czegoś delikatniejszego, budżet to około 40Ozł i żeby miała długość przynajmniej 2 m, nie lubię wędek długości 1,8 m. Myślałem nad blue birdem do 5g, ma ktoś tą wędkę? Jakie inne wędki polecacie? Edited February 8 by cichy Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gabriel Posted February 9 Share Posted February 9 W haczykowie an przemysłowej maja kilka patyków od 2,5 do 5g Abu, Mikado, coś tam jeszcze. Nie wiem czy w 400pln się zmieścisz, ale warto pomacać - bo biorąc dwa kije do 3,5 g można mieć diametralnie różne odczucia. Z tanich to chyba tylko Flagman i pewnie będzie poniżej 2m długości. Link to comment Share on other sites More sharing options...
cichy Posted February 25 Author Share Posted February 25 Okej, dzięki za info Link to comment Share on other sites More sharing options...
Jarek DS Spin Posted April 4 Share Posted April 4 Posiadam Mikado Sensor x Area s 193 cm wyrzut do 4.5 gr i naprawdę pod gumy i microjigi idealna. Polecam Link to comment Share on other sites More sharing options...
goatguy Posted April 5 Share Posted April 5 Ja polecam swój ostatni zakup: Daiwa Trout Area Commander - 2,25m 0,5-5g. Fajna, dosyć cięta, a pełna węglowa wklejana szczytówka powoduje, że jest bardzo czuła. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts