Jump to content

Recommended Posts

Posted

Pytanie do kolegów pływających. Czy w obecnym 2024 roku konieczne jest rejestrowanie sprzętu pływającego służącego do połowu a co za tym idzie malowania numerów na jednostce pływającej? Podobno były zmiany w przepisach w okolicach 2020 roku i zniesiono taki wymóg dla małych jednostek, piszę podobno bo jest sporo opinii że nic takiego nie miało miejsca ;) 

• krs changed the title to Konieczność rejestracji oraz naklejania numerów rejestracyjnych na ponton w 2024 roku.
Posted

O obowiązku rejestracji łodzi wędkarskiej wykorzystywanej do połowu amatorskiego ryb powinni pamiętać posiadacze łodzi, która przekroczy długość 7,5 metra lub moc 15 kW. Krótsze łodzie do połowu amatorskiego ryb o napędzie mniejszym niż 15 kW, jak np. małe łodzie aluminiowe, nie podlegają zatem obowiązkowi rejestracji.

Posted

Tak. Dyskusja była jak przepis wszedł w życie ale po czasie wszystko ostygło i jest tak jak w przepisach czyli nie ma obowiązku rejestracji. Ja swoje nr z pontonu odkleiłem, a z plywadełka zdjąłem. Nikt napewno nie będzie się czepiał i wlepiał mandatu.