krs Posted July 5, 2024 Posted July 5, 2024 Pytanie do kolegów pływających. Czy w obecnym 2024 roku konieczne jest rejestrowanie sprzętu pływającego służącego do połowu a co za tym idzie malowania numerów na jednostce pływającej? Podobno były zmiany w przepisach w okolicach 2020 roku i zniesiono taki wymóg dla małych jednostek, piszę podobno bo jest sporo opinii że nic takiego nie miało miejsca
ORINOKO Posted July 5, 2024 Posted July 5, 2024 O obowiązku rejestracji łodzi wędkarskiej wykorzystywanej do połowu amatorskiego ryb powinni pamiętać posiadacze łodzi, która przekroczy długość 7,5 metra lub moc 15 kW. Krótsze łodzie do połowu amatorskiego ryb o napędzie mniejszym niż 15 kW, jak np. małe łodzie aluminiowe, nie podlegają zatem obowiązkowi rejestracji.
krs Posted July 5, 2024 Author Posted July 5, 2024 Widziałem ten wpis, pytanie czy jest tak faktycznie, na jerku była zaciekła dyskusja w temacie i wygląda to trochę mniej ciekawie https://jerkbait.pl/topic/83068-nowe-prawo-wodne/page-24
ORINOKO Posted July 5, 2024 Posted July 5, 2024 Tak. Dyskusja była jak przepis wszedł w życie ale po czasie wszystko ostygło i jest tak jak w przepisach czyli nie ma obowiązku rejestracji. Ja swoje nr z pontonu odkleiłem, a z plywadełka zdjąłem. Nikt napewno nie będzie się czepiał i wlepiał mandatu.
Recommended Posts