Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam serdecznie,

Przebywam aktualnie w Jaśle i chciałbym wykupić jednodniowe pozwolenie na wody nizinne celem otwarcia sezonu szczupakowego :) Przeczytałem na stronie PZW Krosno, że mogę zrobić przelew na konto, jednak w takim przypadku nie będę miał rejestru. I teraz pytanie, jest w Jaśle jakiś punkt, gdzie uzyskam taki rejestr?

I drugie pytanie, gdzie w okolicach Jasła udać się ze spinningiem w poszukiwaniu szczupaków? Czytałem, że warto odwiedzić rzekę Wisłok, tylko który odcinek? :) Będę wdzięczny za pomoc.

Posted
Witam serdecznie,

I drugie pytanie, gdzie w okolicach Jasła udać się ze spinningiem w poszukiwaniu szczupaków? Czytałem, że warto odwiedzić rzekę Wisłok, tylko który odcinek? :) Będę wdzięczny za pomoc.

Z tego co mi wiadomo to Wisłok nie płynie przez Jasło :D;)

Posted (edited)
Nie płynie, ale ja przecież napisałem, że poszukuję łowiska w okolicach Jasła, a nie w Jaśle :-D

Nie no jasne że tak zapytałeś,w takim przypadku zainteresuj się jeszcze Dunajcem - też płynie w "okolicach" Jasła :D

Ps.Do jakiego okręgu należysz w tej chwili?Bo jeśli do Rzeszowa to powinieneś mieć pozwolenie i rejestr na Wisłok w "okolicach Jasła" i nie trzeba Ci żadnych dodatkowych opłat :rolleyes:

Edited by beret
Posted

Na stronie PZW Krosno są wszystkie informacje wynika z nich, że aby łowić należy mieć wszystkie dokumenty (opłatę, zezwolenie, rejestry). W Jaśle powyższe dokumenty można wybrać tylko w którymś z kół (Wałowa 1 poniedziałki i czwartki od godz. 16:00; Krzysztof Staszczak 013-446-43-42 662-849-747 - Opłaty można dokonywać u Skarbnika Koła po wcześniejszym ustaleniu terminu w jego mieszkaniu; 3-go Maja 101a/3 3-go Maja 101a/3) jeśli to jest problem można podjechać do ZO w Krośnie i tam dopełnić formalności. Co do rzeki to Jasło to rz. Ropa i rz. Wisłoka do rz. Wisłok jest parę kilometrów.

Posted

na spinning to najlepiej, jak masz na myśli wisłok, to na zalew w sieniawie, szczupaki ładne tam pływają okońe sandacze klenie, ogólnie fajna woda, jest gdzie pośmigać

Posted

Tak z innej paki, gdzie najbliżej Rzeszowa osoba mająca opłacone składki na okręg Rzeszów może zdobyć pozwolenie na łowienie w ramach porozumienia z Krosnem na wody tegoż okręgu?:)

Posted (edited)

W Krośnie xD

sory, nie mogłem się powstrzymać :D

Edit:

Tak sobie teraz myślę...

Jak mnie kontrola na Wisłoku spotkała mówili że tylko na Akacjowej mogę to zrobić... Jak zapytałem o koło wędkarskie rozłożyli ręce..

Edited by Danin
Posted
Tak z innej paki, gdzie najbliżej Rzeszowa osoba mająca opłacone składki na okręg Rzeszów może zdobyć pozwolenie na łowienie w ramach porozumienia z Krosnem na wody tegoż okręgu?:)

w rzeszowie na akacjowej :);):cool: