seba6666 Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Witam chciałem sie zapytać na jakie kolory gum łapiecie i na jakie macie najlepsze efekty. Link to comment Share on other sites More sharing options...
komandos Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Ja sandacze łapie na wszystkie kolory gum, w nocy przeważnie używam jaskrawych kolorów: seledynowe, czerwone, pomarańczowe,żółte,zielone, niebieskie , srebrne, białe. Ale to nie zawsze, czasem lepsze wyniki mam na czarne lub inne ciemne kolory. Link to comment Share on other sites More sharing options...
seba6666 Posted June 7, 2011 Author Share Posted June 7, 2011 Byłem dzisiaj w sklepie i zauważyłem gumy dragona, czy łowił ktoś na te gumy i jakie miał efekty? Zastanawiam sie nad ich kupnem ale niewiem czy warto. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Oktawian Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Moje ulubione kolory sandaczowych gum to perła, biały, seledyn i żółty. Jeśli chodzi o gumy Dragona to polecam 10-centymetrowego Lunatica. Link to comment Share on other sites More sharing options...
geo Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Jeśli chodzi o mnie to zawsze dobieram kolory podobne do naturalnego jadła drapieżników.Biały z czarnym grzbietem itp.w okresie tarła białorybu sandacze mogą preferować tylko np płoć i atakują ja przy tarliskach.Jeśli chodzi o firmę to używam manssa -predatorów i Swimmin Grub.Oprócz gum częściej ostatnimi czasami używam kogutów. Link to comment Share on other sites More sharing options...
pah Posted June 7, 2011 Share Posted June 7, 2011 Witam. Panowie, a jake woblerki sie sprawdzaja na sandacze (jakie rodzaje akcja..), które żerują na opaskach, na płytkiej wodzie? Byłem ze spinem na Wisle i tak koło 22 woda się dosłownie gotowała przez pół godziny. Przypuszczam, że to sandacze ale jakoś nie skusił sie żaden na przynęty, które akurat miałem w pudełku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 Dla mnie numer jeden na opaskowe sandałki to płytko chodzące Rapalki 11 i 14cm.Na fotce jeszcze z trzema kotwicami,teraz jednej trzeba się pozbyć. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
wiechu Posted June 8, 2011 Share Posted June 8, 2011 W czasie gdy "gumowałem " więcej niż teraz j to generalnie seledyn, zieleń i motor oil.....w nocy białe lub kremowe. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts