Jump to content

Recommended Posts

Posted

Witam

Mam takie pytanie co może zrobić strażnik SSR jeśli podczas kontroli spotka osobę która nie posiada uprawnień do wędkowania ?:confused:

Odrazu dodaje że nie chodzi o mnie:p

Widziałem jak goście na widok SSR zwineli wędki i się ulotnili, prawie na bank byli bez papierów.

Pozdrawiam

Posted
Strażnik SSR może całe g.. czyli inaczej mówiąc to co Ty :D

:D

Mylisz się kolego !

Strażnik SSR może ;

Dokonać tzw. "zatrzymanie obywatelskie " do chwili przyjechania Policji - ( takiego zatrzymania może dokonać każdy obywatel—który jest świadkiem przestępstwa)

Jeśli jest sam ( strażnik SSR ) to nie będzie ryzykował ale zadzwoni na policję , PSR itp....

Generalnie to co napisałeś " całe g...... " nie jest do końca prawdą . Upierdliwy Społeczny Strażnik Rybacki może Ci sporo krwi napsuć.

Więc nie siejmy demagogi ..że nic nie mogą !:cool: Mogą !

Posted (edited)
:D

Mylisz się kolego !

Strażnik SSR może ;

Dokonać tzw. "zatrzymanie obywatelskie " do chwili przyjechania Policji - ( takiego zatrzymania może dokonać każdy obywatel—który jest świadkiem przestępstwa)

Jeśli jest sam ( strażnik SSR ) to nie będzie ryzykował ale zadzwoni na policję , PSR itp....

Generalnie to co napisałeś " całe g...... " nie jest do końca prawdą . Upierdliwy Społeczny Strażnik Rybacki może Ci sporo krwi napsuć.

Więc nie siejmy demagogi ..że nic nie mogą !:cool: Mogą !

A co ja napisałem innego niż Ty w swoim poście >?SSR może tyle samo co Ty , ja czy ktoś inny,a sama nazwa SSR znaczy tyle co nic.

Edited by beret
Posted

Strażnik SSR jest uprawniony do:

1) kontroli dokumentów uprawniających do połowu ryb u osób dokonujących połowu oraz dokumentów stwierdzających pochodzenie ryb u osób przetwarzających lub wprowadzających ryby do obrotu,

2) kontroli ilości masy i gatunków odłowionych ryb, przetwarzanych lub wprowadzanych do obrotu oraz przedmiotów służących do ich połowu,

3) zabezpieczenia porzuconych ryb i przedmiotów służących do ich połowu w wypadku niemożności ustalenia ich posiadacza,

4) żądania wyjaśnień i wykonywania czynności niezbędnych do przeprowadzania kontroli, a w wypadku uzasadnionego podejrzenia popełnienia przestępstwa lub wykroczenia:

B) odebrania za pokwitowaniem ryb i przedmiotów służących do ich połowu, z tym że ryby należy przekazać za pokwitowaniem uprawnionemu do rybactwa, a przedmioty zabezpieczyć.