krs Posted June 20, 2009 Share Posted June 20, 2009 Forum pracuje już na nowej wersji silnika SMF v2.0 RC1, zmian jest trochę o nich napiszę później, obsługa forum nie zmieniła się. Wygląd jest tymczasowy. Wszelkie nieprawidłowości w działaniu proszę o zgłaszanie w tym wątku. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted June 23, 2009 Author Share Posted June 23, 2009 Nowości w SMF v2.0 : - nowy edytor postów (WYSYWIG), aby go włączyć należy kliknąć w ikonkę [img width=23 height=22]http://www.fishing.org.pl/forum/Themes/default/images/bbc/toggle.gif - edycja podobnie jak w Wordzie , przykład : test wiadomośći 12345 2345 - zmieniony panel profilu użytkownika - zmiana sposobu wyświetlania Prywatnych Wiadomości - ikonka : [img width=16 height=16]http://www.fishing.org.pl/forum/Themes/default/images/im_switch.gif (na górze listy wiadomości) - system ostrzeżeń dla forumowiczów - admin może udzielić upomnienia za post , który jest niezgodny z regulaminem. zmian jest znacznie więcej , napiszę o nich innym razem Link to comment Share on other sites More sharing options...
Stanisław Mączka Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 Zmieniłem swoje hasło - na żądanie serwisu bo podobno podawałem nieprawidłowe. Niepodoaba mi się to. Hasła na pewno nie zapomniałem poprzedniego!. (wysyłałem ci mailna na skrzynke podana w serwisie). Możesz sprawdzić o co chodzi? Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted June 26, 2009 Author Share Posted June 26, 2009 Zmieniłem swoje hasło - na żądanie serwisu bo podobno podawałem nieprawidłowe. Niepodoaba mi się to. Hasła na pewno nie zapomniałem poprzedniego!. (wysyłałem ci mailna na skrzynke podana w serwisie). Możesz sprawdzić o co chodzi? Zauważyłem że podobne problemy miały osoby , które mają w nazwie użytkownika polskie literki. Wystarczy zmienić hasło i po problemie , na pewno nie było próby włamania na konto. Aby na przyszłość uniknąć takich niespodzianek nie powinno stosować się pl znaczków w loginach ani hasłach - dotyczy to wszelkich usług sieciowych i nie tylko. Problem ten powstał po aktualizacji do nowej wersji, sprawdzę dlaczego. Pytanie do wiślaka. Czy tez musiałeś zmieniać hasło ? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted June 26, 2009 Share Posted June 26, 2009 TAk- podobnie jak Staszek na pewno nie zapomniałem hasła, a musiałem zmienić. Podczas wpisywania nowego system zażądał by nie było krótsze niż 8 znaków.Do tej pory w moim było ich 7. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted June 26, 2009 Author Share Posted June 26, 2009 Problem z hasłem powstał po konwersji forum do standardu UTF-8. Musiałem wykonać konwersję po to aby cały serwis był kodowany w jednym standardzie (główna, forum i galeria) i nie było więcej problemów z wyświetlaniem pl znaczków. Więcej poważniejszych zmian już nie będzie, co najwyżej standardowe aktualizacje i drobne zmiany wyglądu. Trochę kombinowałem z różnymi silnikami - było phpBB, phpBB by Pszemo, FudForum a teraz SMF v2 i to już zostanie, moim zdaniem jeden z najlepszych silników for internetowych. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts