www2020 Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 (edited) Michał C. 37-300 Leżajsk. Proszę uważać na tą osobę jest nie wiarygodna:(. Po ustaleniu ceny za kołowrotek i wysłaniu przesyłki "koledze- klamiesz" nie otrzymałem pieniędzy za niego. Czekam na pieniądze już ponad 1miesiąc. Uzytkownik nie odpowiada na wysyłane wiadomości. Ostrzegam wszystkich użytkowników przed tą osoba.Administratora serwisu proszę o zablokowanie tego użytkownika. Edited July 14, 2011 by www2020 Link to comment Share on other sites More sharing options...
FriQ Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Dzięki za info Lecz, jest błąd z Twojej strony, ja mam taką zasadę "Nigdy nic nie wysyłam jak nie ma pieniędzy na koncie" różni ludzi kryją się po drugiej stronie kompa, ale współczucie. Prawdopodobnie kasy już nie dostaniesz, jedynie zostaje jechać do niego i.... Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted July 14, 2011 Share Posted July 14, 2011 Przykra sprawa, oczywiście konto zablokuję, nie od razu, dajmy użytkownikowi "klamiesz" tydzień czasu na wyjaśnienie całej tej sytuacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
www2020 Posted July 26, 2011 Author Share Posted July 26, 2011 Trzeba gościowi zrobić wjazd na mieszkanie i wziąść swoje + inne koszta poniesione. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Z tym wjazdem to bym się raczej nie wygłupiał. Jak mniemam wysłałeś mu polecona przesyłka więc na pewno ktoś pokwitował odbiór, poza tym masz na pewno na kompie "ślady" zawieranej transakcji, czyli maile itp. Z tym bym się udał na policję. Tak czy inaczej informuj na forum co się dzieje w tym temacie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
mad Posted July 26, 2011 Share Posted July 26, 2011 Jeżeli wartość towaru przekroczyła 50zł sprawę można zgłosić na policję. Tak jest na allegro. Czy to była aukcja czy wszystko prywatnie? Link to comment Share on other sites More sharing options...
www2020 Posted July 26, 2011 Author Share Posted July 26, 2011 Z tym wjazdem to był żart oczywiście. Sprawę zamykam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 (edited) Panowie, wstyd się przyznać ale nabił mnie w butelkę gość, który operuje numerem konta bankowego 11114020040000310270274320. Przeglądnąłem różne fora i okazało się, że najczęściej odpowiada na ogłoszenia umieszczone w dziale "kupię". Co prawda to tylko 50 zł ale dopłaciłbym drugie 50, żeby rysę na honorze usunąć, bo mnie nosi, że hej . Zobaczę co jutro policja powie. Aha - to nie była sprzedaż przez PSW, ale trzymajcie rękę na pulsie gdy poda ktoś Wam do przelewu ten nr. konta. Edited August 10, 2011 by bronzo77 Link to comment Share on other sites More sharing options...
rapala Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 "Oszukinsy" wszędzie się znajdą.Dla tego jeżeli ktoś kupuje od nieznanej bliżej mu osoby zawsze warto dokonać zakupu zaznaczając "płatne przy odbiorze";).Jeżeli sprzedawca nie za bardzo ma ochotę zgodzić się na taką formę płatności i zaczyna "kręcić" od razu mu podziękujmy.Większość "oszukinsów" proponuje transakcje na niewielki kwoty ponieważ prawdopodobieństwo że policja się tym zajmie jest niewielkie ale są przypadki kiedy kwoty idą również w setki złociszy.Należy pamiętać że zawsze mamy prawo do sprawdzenia zawartości przesyłki przed jej odebraniem (jeżeli w jakikolwiek sposób budzić będzie nasze podejrzenia np.wielkość ,ciężar itp.) w obecności pracownika poczty czy to kuriera.I ostatnia uwaga a mianowicie zwracajcie uwagę aby przed kontem bankowym była podana nazwa firmy lub osoby prywatnej (imię i nazwisko) jeżeli tego nie ma to możecie o to poprosić sprzedającego;).Wszelkie "miganie" się od tego powinno wzbudzić nasze podejrzenia!Tak na wszelki wypadek. Link to comment Share on other sites More sharing options...
bronzo77 Posted August 10, 2011 Share Posted August 10, 2011 No tu popełniłem przedszkolny błąd ... ale tłumaczy mnie fakt, że w ten dzień byłem bardziej przejęty pakowaniem się do wyjazdu na Roztocze niż sprawdzaniem delikwenta... no i dwa kliknięcia i przelew poszedł. A tu taka niespodzianka Link to comment Share on other sites More sharing options...
mikael Posted August 11, 2011 Share Posted August 11, 2011 Nie tylko ciebie ciebie oszukał wystarczy w google wpisać numer konta i http://www.forumrowerowe.org/topic/93831-uczciwosc-czyzbym-zostal-oszukany/page__st__60 http://www.wedkowanie.net/sprzedam-woblery-vt13595.htm?view=next http://xarchiwum.pl/apple-ipad-16gb-i1628002101.html http://www.wyczyn.fora.pl/sprzedam,5/uwaga-na-oszustow,20984.html http://xarchiwum.pl/rock-shox-pike-409-i1638017622.html http://www.splawik.com/lofiversion/index.php/t35169.html Zmienia dane personalne i adres zamieszkania numer konta ten sam. Pozdrawiam Link to comment Share on other sites More sharing options...
Fighter Posted August 20, 2011 Share Posted August 20, 2011 A moze skontaktowac sie z innymi "nabitymi w butelke" z podanych linkow i pomyslec nad pozewem zbiorowym?(chyba tak to sie nazywalo). Podejrzewam ze mozna "klienta" po numerze konta namierzyc. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Betcher Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Michał C. 37-300 Leżajsk. Proszę uważać na tą osobę jest nie wiarygodna:(. Po ustaleniu ceny za kołowrotek i wysłaniu przesyłki "koledze- klamiesz" nie otrzymałem pieniędzy za niego. Czekam na pieniądze już ponad 1miesiąc. Uzytkownik nie odpowiada na wysyłane wiadomości. Ostrzegam wszystkich użytkowników przed tą osoba.Administratora serwisu proszę o zablokowanie tego użytkownika. Jako administrator portalu mam dostęp do adresu IP i innych rzeczy. Jest u mnie taki użytkownik i pewne dane się zgadzają. Proszę o informacje jak ta sprawa się potoczyła a admina o kontakt gdyż jeśli nic się nie wyjaśniło i u siebie nie chcę takich osób. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Z tego co mi wiadomo to sprawa nie została wyjaśniona. Użytkownik "kłamiesz" dostaje bana na dowidzenia. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Betcher Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Troszku mała ta kara, przecież to podlega pod paragraf a odpuszczać nie można tylko trzeba piętnować. Link to comment Share on other sites More sharing options...
jon987 Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Jaki ten świat mały tępić takie gnidy.Brawo panowie. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Troszku mała ta kara, przecież to podlega pod paragraf a odpuszczać nie można tylko trzeba piętnować. Nic więcej nie mogę zrobić. Pokrzywdzony forumowicz może zgłosić sprawę na policję. Ja ze swojej strony mogę udostępnić logi organom ścigania o ile zajdzie taka potrzeba. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Artur Betcher Posted September 12, 2011 Share Posted September 12, 2011 Pomimo że sprawa nie zdarzyła się na moim portalu publicznie również napiętnuje winowajcę. Pozdrawiam. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts