Jump to content

Recommended Posts

Posted

W Borku Małym jest jeszcze jeden komercyjny zbiornik, jeżeli dobrze pamiętam to nazywa się "Żwirki". Nie łowiłem tam nigdy, ale raz tam byłem na wakacjach i sytuacja wyglądała tak, że po zalewie pływały jakieś rowerki a na kąpielisku pluskały się dzieci, dodatkowymi atrakcjami była głośna muzyka i zapach pieczonej kiełbachy. W tej chwili ten zbiornik jest pewnie zamknięty, chociaż nie wykluczam, że istnieje możliwość zgłoszenia swojej chęci do połowienia i właściciel pomoże(niestety gdzieś zapodziałem numer telefonu).

W okolicy są stawy w Budach Głogowskich i staw w Bratkowicach. W Budach płaci się 5zł (oczywiście jak przyjdzie po tą piątkę p. Bazan) a w Bratkowicach to było chyba 20zł. Nic innego nie przychodzi mi na razie do głowy.

Kiedyś przejeżdżałem kolo tego zbiorniku u p. Bazana. Była wbita tabliczka informująca o zakazie pływania, ale w rzeczywistości cały zbiornik był zajęty przez plażowiczów a wędkarzy było kilku i na pewno nie narzekali na nadmiar brań. Pan Bazan z kolei siedział sobie spokojnie w swojej budce i rozkoszował się delikatnym smakiem oranżady.

W czerwonym kółku to łowisko komercyjne a w zielonym kółku to łowisko PZW w Borku. Pozostałe zbiorniki są prywatne.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

• 4 months later...
Posted

Jakie są wasze opinie na temat tego łowiska.

Cena to 10zł i łowimy całą dobę.

Przesiedziałem tam ostatnio od 10.00 - 16.00 i spławik raz mi się poruszył jako coś skubnęło wystającego robaka (tylko na dżdżownicę łowiłem). Byłem skłonny myśleć że tam prawie nie ma ryb (od czasu do czasu coś wyskoczyło) ale po chwili przechodził koło mnie Pan, który łowił od rana (spinning i spławik) porozmawiałem z nim trochę i mówił, że od rana nic nie złowił potem około 13.00 coś ruszyło i wyciągnął na spławik 3 malutkie okonie a na woblerka szczupaka około 30-35cm i okonia większego.

Zastanawiam się teraz czy opłaca się tam jechać znowu i czy nie zaopatrzyć się w kilka wędek najróżniejsze przynęty gumy, twistery woblery itp. i spinigować, spławik zarzucić może i grunt ( żywca nie toleruję, najchętniej bym tego zakazał) w tedy może się uda coś złowić.

Wydaje mi się, że na tym zbiorniku się tylko albo w większości łowi a nic nowego nie wpuszcza.

• 2 weeks later...
Posted

W tamtym roku miałem tam okazję powędkować kilka razy. Płaci się dychę tak jak kolega wspominał. Regulaminu niema wcale. Zarybień przypuszczam ,że też niema . Tyle tylko co coś się tam znalazło wcześniej - pływa do dzisiaj. Ja za każdym razem wybierałem się tam z dobrze przygotowaną zanętą do tego odległościówką i pickerem. Za każdym razem w zanętę wchodziły mi 20-25 cm płotki. Od czasu do czasu trafiał się upierdliwy mały okoń. Straszna monotonia.

Ze spinningu zero efektów ,a robiłem kilka podejść. Na pewno coś ciekawego tam pływa nie licząc ładnych dziewczyn w sezonie:D.Poza sezonem gdy nikogo niema można się skontaktować telefonicznie z właścicielem wcześniej i na pewno nam otworzy łowisko.

Mimo ,że niema tam presji wędkarskiej ,osobiście uważam ,że woda jako łowisko jest zaniedbana i nieatrakcyjna ponieważ niema w tym kierunku żadnego wkładu właściciela.

• 5 months later...
Posted (edited)

Zna ktoś ten zbiornik i wie w ogóle gdzie to leży, pytam o niego bo mam w tym roku tam zawody i nie wiem o nim nic oprócz tego że to woda prywatna. Interesują mnie wszelkie informacje o nim.

Edited by wróg publiczny
  • 7 months later...
Posted

Witajcie, byłem wczoraj pół dnia i nic, nie licząc gałązki:) Jestem z tych okolic i nie słyszałem żeby w ostatnim czasie ktoś złapał tu ''rekkkiina'' :)

• 2 weeks later...
Posted

Witam, byłem dziś na żwirkach i złapałem 1 zebatego na 46cm i 3 okonki tak na ok. 20cm:) Rybki wróciły do wody:) Jakby kogos interesowało to podam nr. tela do gościa na Pw:) Aha i wjazd 10 zeta:)

Posted

jak mam tu dać 10zł i pewnie nic nie złowić wole zapolować na rekinki w budach głogowskich u Bzana za 5zł, jeszcze pływa tam kilka 90-tek ;) no i karpie konkretne również, inf. potwierdzone.

Posted

Just możesz powiedzieć coś więcej o tych stawach w budach u tego Bzana?

Słyszałem o komercji w Budach, ale tylko tej, na której teraz jest woda spuszczona, po 10 zł się płaci, w lesie w Budach to jest:)