Jump to content

Recommended Posts

Posted

witam mam takie pytanie co to za stawy i do kogo naleza jadąc od dynowa do sanoka miedzy miejscowosciami niewistka a krzemienna są po lewej stronie takie stawy to jest zaraz przed skrętem na przeprawę promowa. do kogo to należą te stawy

Posted (edited)

Jeśli chodzi o te dwa stawy przy drodze wojewódzkiej, przed skrętem na prom to własność prywatna i tylko nieliczni znajomi mogą tam wędkować, ten większy nad którym jest całe osiedle domków rekreacyjnych ponoć jest do sprzedania razem z zajazdem Viking. Ale jadąc w kierunku Temeszowa za żwirownią jest łowisko specjalne złożone z trzech stawów należące do PZW, aby tam łowić trzeba uiścić dodatkową licencję dzienna 20 zł lub roczna 60 jak się nie mylę. Gospodarzem łowiska jest PZW "Bajkał" Brzozów - widoczne na załączonym zdj.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Edited by lisses
Posted

dzięki za info już znalazłem i poczytałem troche na ten temat jak sie tylko zrobi pogoda to jadę troche tam posiedziec i połowic . tylko jeszcze powiedz mi na co moge tam liczyc na jaką rybe

Posted (edited)

Nie łowiłem już tam dawno, ale słyszałem że jest masa drobnego leszcza, wiem że są okazy karpia, amura no i pewnie pojedyncze sztuki szczupaka i sandacza. Dość często jest zarybiany co widać na str PZW Brzozów także powodzenia, a i jeszcze jedno obowiązuje tam specjalny regulamin...

PS. Prosił bym amina o przeniesienie wątku jako niekomercyjne łowisko z nazwą może:

Stawy PZW Krzemienna

Edited by lisses
  • 5 years later...
Posted

Witam, spędziłem ostatni weekend na łowisku z wątku. Należy ono do właściciela baru "U Schabińskiej"- dawny bar Viking (na ścianie budynku jest jeszcze stare logo) a w każdym razie on zbiera opłaty :) 25 za dobę (można łowić w nocy). Łowisko no kill 12ha głównie karpie, amury, plocie, leszcze. Dobry dostęp do wody, południowa część zarośnięta. W barze mila obsługa, pyszne jedzenie i na górze można przekimać za 45. Wygląda na dobre miejsce na wyjazdy z dziećmi pod namiot albo do domku, jest plac zabaw i brodzik. W weekend jest ryzyko że będą grać :)

Za jedno popołudnie i jeden poranek wyciągnąłem 5 karpi 5-6kg.

Posted

Kilka rybek z łowiska.Amurki 20+,25 kg,tołpygi 20+,25 kg

W tygodniu dorzucę więcej info i fotek z samego łowiska jak i zaplecza.

Ktoś, kiedyś pytał o łowisko z domkami.Tu macie do wyboru,do koloru.

Pozdrawiam

Posted

I trochę w inny deseń

Posted (edited)

Można spiningować ,choć w sezonie jak jest trochę osób czyt.karpiarzy jest to trochę utrudnione.Wiadomo, że źli "korpiorze" wyworzą zestawy.

Jak z populacją szczupaka to nie wiem, bo nie łowiłem tam kilkanaście lat.

Staw trafił w prywatne ręce i powinno być z roku na rok tylko lepiej.Ma dobrego opiekuna-Kuba.Ja dawniej tam jeździłem na sandacze i okonie,tych ryb było sporo.

Edited by lenox
Posted

Byłem na tym łowisku (U Schabińskiej nad sanem) z piątku na sobotę i powiem że fajne łowisko woda bardzo czysta!

w dzień coś nie brały ale w nocy było co pociągnąć 3x karpie 6.5KG i 2 takie po 5 KG dodatkowo jeden mały sum 65cm na kulkę

• 10 months later...
Posted

Był ktoś ostatnio na tym łowisku, dzieje się coś? I macie jakieś ogólne wskazówki co do tego łowiska? Jadę tam po raz pierwszy na 2 doby.