20slumsattack07 Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 WYBIERAMY SIE TAM POD NAMIOTY JAK TAM Z BEZPIECZEŃSTWEM CZY MOZNA NAMIOT ROZSTAWIC??? A ZWŁASZCZA JAK Z KARPIAMI??? Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted July 2, 2009 Share Posted July 2, 2009 Witam,odnośnie zbiornika to jest to spory zbiornik pożwirowy.Głebokości tam sa przerozne i zdarzają sie liczne doły po kilkanaście metrów.Karpiarze siedzą przeważnie po przeciwnej stronie zbiornika(wjazd od mostu kolejowego) zeby tam dotrzec musicie jechac wzdłuż brzegu droga jest ok.Ja tam łowiłem blisko trzcin na kukurydze i robaki to brały liny,karasie,płotki i karpie takie do 50cm.Odnosnie rozbicia namiotu i bezpieczeństwa to odradzam zwłaszcza w weekendy bo zjeżdzaja tam na nocki okoliczni pijaczki krorzy nie przepadaja za ,,obcymi''.Oczywiście w dzień jest ok:)Pozdro. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Sobotni wyjazd do Dębicy łowiłem nie długo bo tylko dwie godzinki ale warto odwiedzic ten zbiornik.Złowiłem cztery szczupaki tej wielkosci co na zdjeciu.Nastepnym razem jade tam na cały dzien tym bardziej ze od zbiornika do Wisłoki jest zaledwie...3minuty drogi:)ps.polecam sklep wędkarski w Dębicy;kupiłem 4ry woblery szczupakowe Kenarty i zapłaciłem...30zł co jest nie mozliwe do zrobienia w Rzeszowie:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Czy to ten sam zbiornik o którym pisze Slumsattack ? http://www.fishing.org.pl/forum/index.php?topic=162.0 Jeżeli tak to połączę te dwa wątki. Pozdr. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted November 22, 2009 Share Posted November 22, 2009 Zgadza sie Krzychu,możesz łaczyć wątki:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted November 25, 2009 Share Posted November 25, 2009 Jutro z Marcinem, jedziemy sprawdzić co w tej wodzie drzemie. Relacje zdam jak wrócimy a może się skuszę na relację na stronę główną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 W takim razie czekamy na relację na st. główną. Zróbcie też więcej fotek, wrzuci się do galerii. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Relacja na pewno zostanie napisana. Fotek jest ok 10. Dodam tylko, że została złowiona medalowa ryba ale o tym już w relacji. Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted November 26, 2009 Share Posted November 26, 2009 Jak napiszesz relację to wyślij ją na mojego maila. Fotki mogą być w oryginalnej wielkości, dostosuję je do artykułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted November 29, 2009 Share Posted November 29, 2009 Wczoraj z Sixą po raz kolejny odwiedzilismy ten zbiornik.Efektow nie bylo za wiele ale grunt ze pogoda dopisala i wypad byl ogolnie sympatyczny.Porobilismy troche fotek,jak Sixa napisze cos to doda do artykułu. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Relacji jednak nie napiszę, gdyż czasu mi brak Opiszę jednak pokrótce ten zbiornik. Grabiny to największy zbiornik w naszym okręgu. Średnia głębokość na jakiej łowiliśmy to ok 3 metry, maksymalna to ponad 4 metry. Na pewno są większe doły ale na takie nie trafiliśmy. Wjeżdżając na zbiornik od strony Dębicy zbiornik zaczyna się dużą zatoką, która kończy się kępami trzcin przez całą szerokość zbiornika (fotka nr1). Zatoka ta jest stosunkowo głęboka ale jest kilka wypłyceń, szczególnie przy pasie trzcin. Dno na całym zbiorniku jest twarde, mocno obrośnięte roślinnością na płytszych fragmentach (w listopadzie są jeszcze całe połacie dna zarośniętego roślinnością). Dno jest urozmaicone, są górki, wypłycenia, dołki przy brzegu, przy jednym przeprowadzeniu przynęty głębokość może różnić się o ok 2 metry. Patrząc się na pierwsze zdjęcie to zdecydowanie płytsza jest lewa strona zbiornika. Dominują tutaj duże połacie trzcin, dno bardzo łagodnie opada a woda nie przekracza 1 metra. Im dalej pójdziemy brzegiem tym dostęp do wody będzie coraz trudniejszy. Woda jest płytka, z wody wystaje mnóstwo gałęzi i nawet w listopadzie jest dużo roślinności. Są to idealne miejsca na majowy i letni spinning z pontonu, potencjalnych stanowisk szczupaka jest od groma. W tej części zbiornika znajduję się bardzo duża ilość wystających gałęzi z wody. Trzciny nie idą prostą ławą ale tworzą ogromną ilość zatoczek co tylko potęguje chęć podania tam tonącego slidera ;D Sam koniec zbiornika od lewej strony jest całkowicie zarośnięty i niedostępny do wędkowania z brzegu (fota nr 2) Prawa strona zbiornika jest zdecydowanie głębsza. Patrząc od końca zbiornika, przez jakieś 300 metrów brzeg jest prosty i dosyć głęboki. Szczególnie pierwsza miejscówka powala z nóg. Wizualnie sprawia wrażenie bankowej szczupakowej miejscówki. Woda ma ok,3,5m głębokości i wypłyca im daleej od brzegu. Przy brzegu i po prawej stronie rosną lilie wodne czy coś takiego, zakończone pokaźną ilością krzaków. Dalej brzeg jest dość prosty i niezbyt ciekawy. Znajduje się tutaj dużo stanowisk zbudowanych przez wędkarzy. Na jednej z nich znaleźliśmy taką tabliczkę (fota nr 4) Na końcu tego odcinka zaczyna robić się ciekawie. Woda ma ponad 4 metry głębokości, przy brzegu wystają gałęzie a brzeg jest trudno dostępny. Następnie zbiornik się zwęża. W tym miejscu znajdują się pozostawione maszyny po upadłej firmie wydobywającej kruszywo. W listopadzie miejsca te były cały czas zajęte przez miejscowych wędkarzy, którzy łowili metodą gruntową karpie. Zbiornik oceniam jako najciekawszy ze wszystkich dostępnych w naszym okręgu, na których miałem okazję łowić. Miejsce dla siebie znajdą wszyscy wędkarzy pasjonujący się wszelakimi metodami połowu. W przyszłym sezonie mamy zamiar z Marcinem zaopatrzyć się w ponton i dobrze przyłożyć się do tej wody, bo warto. Napotkany wędkarz zdradził nam, że złowił na żywca na tym zbiorniku szczupaka na 112cm i okonia na 1,7kg. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Krzychu otwórz galerie Grabiny to dodam z Marcinem kilka fotek. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 EEECH ten okoń. Prawdziwy garbaty dziadek!!!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Szymek Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Okoń świetnie ubarwiony no i kilka cm miał Gratuluje Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted December 3, 2009 Share Posted December 3, 2009 Okoń był gruby i medalowy co tu wiele pisac...:)Faktem jest to, ze ten zbiornik przewyzsza o wiele np.Czarną Sedziszowską tym ze ma wiele wypłyceń,trzcin,masa grązeli w lecie,zatopionych staarych drzew itp.Jednym słowem mozna tam polowic grubo,zwłaszcza latem a jak sie ma ponton to jest rarytas:) Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Gratulacje piękny okoń. Galeria Grabiny dodana. Link to comment Share on other sites More sharing options...
kettler Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Okoń wspaniały - gratulacje. Jak możesz to zdradź ile miał cm i ile ważył :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Ile ważył to się chyba nie dowiesz :-) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogol Posted December 4, 2009 Share Posted December 4, 2009 Ale ile miał centów to sam jestem ciekawy , skoro jest medalowy to na moje oko miał około 43 cm , ciekawe o ile się pomyliłem ! Link to comment Share on other sites More sharing options...
Siksa Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Okoń miał 42cm a ile ważył nie wiem bo rośnie dalej. W sumie tak się zastanawiam czy nie dodać jeszcze kilku zdań i nie zapodać tego na główną. Link to comment Share on other sites More sharing options...
Bogol Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 Prawie trafiłem z wymiarem ! Okoń piękny i jeszcze raz graty !!! Link to comment Share on other sites More sharing options...
krs Posted December 6, 2009 Share Posted December 6, 2009 W sumie tak się zastanawiam czy nie dodać jeszcze kilku zdań i nie zapodać tego na główną. Dodaj jeszcze coś i dawaj na głowną. Szkoda materiału Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinek Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Witam, chciałbym się dowiedzieć jak dojechać do tego zbiornik,jeszcze nigdy tam nie byłem chociaż mieszkam niedaleko Dębicy:D Link to comment Share on other sites More sharing options...
Pinek Posted March 9, 2010 Share Posted March 9, 2010 Piękny okonik, musze sie w tym roku tam wybrać, tylko niewiem jak tam dojechać Link to comment Share on other sites More sharing options...
Marcin Posted March 10, 2010 Share Posted March 10, 2010 Podpowiem może ci troche;a więc jak będziesz już w debicy to kieruj sie na zakłady oponiarskie,obok nich przejezdzasz przez tory kolejowe i pod małym mostkiem jedziesz główną aż do ronda za którym jest most drogowy na Wisłoce i za mostem jakieś 200metrów skręcasz w lewo na polną droge, przed sobą widzisz w oddali most kolejowy na Wisłoce i jedziesz cały czas tą drogą aż pod sam zbiornik.Mam nadzieje ze troche pomogłem:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts