przemekwedkarz Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Czy ten woblerek jest pływający czy tonący, bo na fishing-test.pl zarzucają innemu wobkowi tej firmy wątpliwą pływalnośc.Czy wersja 4 cm sprawdzi się na rzeczego (jeziorowego sporadycznie) klenia, okonia i pstrąga i jaki wziąć na nie kolor ?? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Jest pływający:) Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekwedkarz Posted September 4, 2011 Author Share Posted September 4, 2011 A jaki kolor ze zdjęcia polecacie na podane powyżej drapieżniki ?? Link to comment Share on other sites More sharing options...
LukaszZ Posted September 4, 2011 Share Posted September 4, 2011 Szkoda Twoich pieniędzy. Za tą kasę lepiej się zaopatrzyć w wobki P.Leszka. Link to comment Share on other sites More sharing options...
apioo Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Moim zdaniem warto mieć tego woba w swoim arsenale, szczególnie w wersji 3cm polecam na klenia, świetnie trzyma się nurtu, jest lotny i co najważniejsze łowny. Na początek popróbuj z naturalnymi kolorami:beer: Link to comment Share on other sites More sharing options...
Andre Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 Kenarty to bardzo dobre woblery. Jak za te pieniądze są naprawdę świetnie wykonane. Łowne również tak jak napisał mój przedmówca. Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekwedkarz Posted September 5, 2011 Author Share Posted September 5, 2011 Kupiłem dwa wobki. Jeden to Kenart Hunter 3cm, a drugi to Kenart Winner 4 cm. Zdjęcia poniżej. P.S. Jak myślicie, czy te kolorki i wobki sprawdzą się na klenia, pstrąga i okonia ?? Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
Gochu Posted September 5, 2011 Share Posted September 5, 2011 @przemekwedkarz powtarzasz się... w różnych tematach piszesz to samo. Jedź nad wodę i sprawdź wobki to sam się przekonasz o ich skuteczności Link to comment Share on other sites More sharing options...
przemekwedkarz Posted September 13, 2011 Author Share Posted September 13, 2011 (edited) Po wnikliwych testach śmiem twierdzić, że niestety mój Kenart Hunter jest tonący, ale mi to zbytnio nie przeszkadza, bo i tak łowny P.S. Mam wrażenie, że ten woblerek wpija wodę, bo gdy wcześniej nim łowiłem to pływał . Zauważyłem, że przy miejscu osadzenia kotwiczek wystaje troszkę pianka, tzn. nie jest zamalowana lakierem. Czy to może być przyczyną ?? Może wystarczy pociągnąć lakierem za 2 dni jak przeschnie od środka i to rozwiąże problem ??? Edited September 13, 2011 by przemekwedkarz Link to comment Share on other sites More sharing options...
jogirobert Posted February 11, 2013 Share Posted February 11, 2013 Jeśli ma ktoś wątpliwości co do łowności huntera ,potwierdzam sprawdza się jest jak najbardziej łownym wobkiem i zarazem tani. Łowiłem na mojej pstrągowej rzeczce i oto wyniki. Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking-82 Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Te Kenarty są pływające i tonące a na sterku pisze S czyli sinking ( tonący ) jak nie ma nic napisane to jest pływający. Woblerki 4cm są dobre na klenie od 40cm w górę. Link to comment Share on other sites More sharing options...
lukassos5 Posted July 11, 2014 Share Posted July 11, 2014 Woblerki 4cm są dobre na klenie od 40cm w górę. Masz rację. Te woblerki są na wielkie klenie rewelacyjne, te większe klenie. Mam model Diver 4cm i przeważnie klenie siadają w przedziale 35-40 cm, a miałem sytuacje co i życiówki spadały na niego. Woblery dobrze trzymają się nurtu, mają fajną agresywną pracę a co najważniejsze są tanie i ryby je lubią Czasem można zauważyć jakieś odpryski na lakierze, pęcherzyki powietrza ale dla ryb to nie ma znaczenia Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować Link to comment Share on other sites More sharing options...
viking-82 Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Wobki są naprawdę tanie i na allegro można je kupić już od 9,99 zł jedynym minusem tych woblerków jest słabo obsadzony ster i po złowieniu kilku grubych kleni lub brzany często przynętę wyciąga się już bez steru. Link to comment Share on other sites More sharing options...
janek1985 Posted September 11, 2014 Share Posted September 11, 2014 Też mam je w swoich pudełkach ster trzeba podkleić i kotwice do wymiany ,ale za te pieniądze naprawde fajne wobki Link to comment Share on other sites More sharing options...
Recommended Posts