Jump to content

Recommended Posts

Posted

Czy ten woblerek jest pływający czy tonący, bo na fishing-test.pl zarzucają innemu wobkowi tej firmy wątpliwą pływalnośc.Czy wersja 4 cm sprawdzi się na rzeczego (jeziorowego sporadycznie) klenia, okonia i pstrąga i jaki wziąć na nie kolor ??

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Moim zdaniem warto mieć tego woba w swoim arsenale, szczególnie w wersji 3cm polecam na klenia, świetnie trzyma się nurtu, jest lotny i co najważniejsze łowny. Na początek popróbuj z naturalnymi kolorami:beer:

Posted

Kenarty to bardzo dobre woblery. Jak za te pieniądze są naprawdę świetnie wykonane. Łowne również tak jak napisał mój przedmówca.

Posted

Kupiłem dwa wobki. Jeden to Kenart Hunter 3cm, a drugi to Kenart Winner 4 cm. Zdjęcia poniżej.

P.S. Jak myślicie, czy te kolorki i wobki sprawdzą się na klenia, pstrąga i okonia ??

Posted

@przemekwedkarz powtarzasz się... w różnych tematach piszesz to samo. Jedź nad wodę i sprawdź wobki to sam się przekonasz o ich skuteczności

Posted (edited)

Po wnikliwych :P testach śmiem twierdzić, że niestety mój Kenart Hunter jest tonący, ale mi to zbytnio nie przeszkadza, bo i tak łowny :D

P.S. Mam wrażenie, że ten woblerek wpija wodę, bo gdy wcześniej nim łowiłem to pływał :cool:. Zauważyłem, że przy miejscu osadzenia kotwiczek wystaje troszkę pianka, tzn. nie jest zamalowana lakierem. Czy to może być przyczyną ??

Może wystarczy pociągnąć lakierem za 2 dni jak przeschnie od środka i to rozwiąże problem ???

Edited by przemekwedkarz
  • 1 year later...
Posted

Jeśli ma ktoś wątpliwości co do łowności huntera ,potwierdzam sprawdza się jest jak najbardziej łownym wobkiem i zarazem tani.

Łowiłem na mojej pstrągowej rzeczce i oto wyniki.:)

• 1 year later...
Posted

Te Kenarty są pływające i tonące a na sterku pisze S czyli sinking ( tonący ) jak nie ma nic napisane to jest pływający. Woblerki 4cm są dobre na klenie od 40cm w górę.

Posted
Woblerki 4cm są dobre na klenie od 40cm w górę.

Masz rację. Te woblerki są na wielkie klenie rewelacyjne, te większe klenie. Mam model Diver 4cm i przeważnie klenie siadają w przedziale 35-40 cm, a miałem sytuacje co i życiówki spadały na niego. Woblery dobrze trzymają się nurtu, mają fajną agresywną pracę a co najważniejsze są tanie i ryby je lubią ;)

Czasem można zauważyć jakieś odpryski na lakierze, pęcherzyki powietrza ale dla ryb to nie ma znaczenia :)

• 1 month later...
Posted

Wobki są naprawdę tanie i na allegro można je kupić już od 9,99 zł jedynym minusem tych woblerków jest słabo obsadzony ster i po złowieniu kilku grubych kleni lub brzany często przynętę wyciąga się już bez steru.