Jump to content

Kenart Hunter

przemekwedkarz

Recommended Posts

Czy ten woblerek jest pływający czy tonący, bo na fishing-test.pl zarzucają innemu wobkowi tej firmy wątpliwą pływalnośc.Czy wersja 4 cm sprawdzi się na rzeczego (jeziorowego sporadycznie) klenia, okonia i pstrąga i jaki wziąć na nie kolor ??

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Kupiłem dwa wobki. Jeden to Kenart Hunter 3cm, a drugi to Kenart Winner 4 cm. Zdjęcia poniżej.

P.S. Jak myślicie, czy te kolorki i wobki sprawdzą się na klenia, pstrąga i okonia ??

Po wnikliwych :P testach śmiem twierdzić, że niestety mój Kenart Hunter jest tonący, ale mi to zbytnio nie przeszkadza, bo i tak łowny :D

P.S. Mam wrażenie, że ten woblerek wpija wodę, bo gdy wcześniej nim łowiłem to pływał :cool:. Zauważyłem, że przy miejscu osadzenia kotwiczek wystaje troszkę pianka, tzn. nie jest zamalowana lakierem. Czy to może być przyczyną ??

Może wystarczy pociągnąć lakierem za 2 dni jak przeschnie od środka i to rozwiąże problem ???

Edited by przemekwedkarz

• 1 year later...
  • 1 year later...
Woblerki 4cm są dobre na klenie od 40cm w górę.

Masz rację. Te woblerki są na wielkie klenie rewelacyjne, te większe klenie. Mam model Diver 4cm i przeważnie klenie siadają w przedziale 35-40 cm, a miałem sytuacje co i życiówki spadały na niego. Woblery dobrze trzymają się nurtu, mają fajną agresywną pracę a co najważniejsze są tanie i ryby je lubią ;)

Czasem można zauważyć jakieś odpryski na lakierze, pęcherzyki powietrza ale dla ryb to nie ma znaczenia :)

• 1 month later...