Jump to content

Recommended Posts

Posted (edited)

Z powodu braku czasu powierzyłem znajomemu zakup zanęty na zawody, które będę miał w Kamionce w tą niedziele. Mój problem polega na tym że zakupił mi 3 kg zanęty i 10 kg gliny do tego dojdzie jeszcze jakiś atraktor, jokers, pinka i odrobina białych z kasterami i nie wiem jak to wszystko mam przygotować i połączyć ze sobą. Zanęty które do tej pory stosowałem były znacznie mniej skomplikowane. A propos zanęty to kumpel kupił mi sensasa 3000 gardnos i super canal.

Edited by wróg publiczny
Posted

Te zawody, to będą jedno, czy dwudniowe ?

Moim zdaniem 3 kg spożywki, to jak na Kamionkę (jedna tura) 3 razy za dużo... - no i po co aż tyle gliny ? - chyba nie zamierzasz podać przeszło litra robactwa ? :eek:

Aż tyle ryb to tam nie ma, a weź pod uwagę, że nęcić będzie przynajmniej kilkunastu zawodników... - zastanów się, a wnioski wyciągniesz sam.

Pozdrawiam

Posted

Nie da się już edytować posta, więc dopiszę - wcześniej mi "urwało" połączenie ;)

Nie doczytałem z tą niedzielą - czyli zawody jednodniowe ;) - na Twoim miejscu wziął bym tylko 1 kg "Gardonsa" i 3-4 kg gliny (a może i mniej).

Przy tym stanie wody w Kamionce, "uciąg" jest prawie zerowy, więc podarował bym sobie tego "Canala" - jeżeli nie chcesz zrobić "betonu", który zalegnie w mule...

Wstępnie zanęć łowisko zanętą zmieszaną z gliną, a donęcaj tylko lekką glinką z dodatkiem robactwa, lub nawet samym robactwem - jeżeli masz tyczkę, to proponuję nęcenie wyłącznie za pomocą kubeczka.

No i nie szalej z ilością robactwa, bo przekarmisz...

Pozdrawiam

Posted

1kg zanęty z atraktorem, 2kg gliny utartej na kracie, wymieszanej z ochotką (tak z dwie gazety). Nie mieszaj wcześniej zanęty z gliną i ochotka bo ona szybko pada w zanęcie. Zrób to zaraz przed nęceniem. W osobnym wiaderku dozuj sobie ile Ci potrzeba wymieszać na pierwsze bombardowanie;) Do tego białe robale, ochotka na hak, bacik i jedziesz;) Białe robale dodaj zaraz przed klejeniem kul, nie wcześniej.