marekn Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Na forum liczy się merytoryczna dyskusja, nie ilość postów, które nic nie wnosząć "zaśmiecają" je. Nie można się nie zgodzić. Przykładem niech będzie Kolega, który napisał cztery posty, w czterech różnych tematach, w cztery minuty .
lisses Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Zauważyłem to samo panowie, nie wiem ale chyba mój post też nic nie wnosi:D
rapala Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 Spokojnie Panowie:),naczelne dowództwo trzyma rękę na pulsie.Kara za bezsensowne nabijanie postów będzie tylko jedna .
krs Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Dokładnie tak. Zamiast do grupy "aktywni", nabijacze trafią do grupy nr 25. Obawiam się że @rapala będzie miał ręce pełne roboty Na razie to jest test, zobaczymy czy przyniesie jakieś korzyści, jeżeli nie to będzie powrót do stanu poprzedniego.
rapala Posted November 22, 2011 Author Posted November 22, 2011 @rapala nie taki straszny jak...czasami jakieś ostrzeżenie przywali ale to tylko dla dobra ...piszącego:D.
mapet77 Posted November 22, 2011 Posted November 22, 2011 Na forum już widac skutki ostrzeżeń od "Rapali:D Jakby ładniej się zdania zaczynają, z dużej litery...
beret Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Po części rozumiem zarząd forum w ich decyzji (co nie znaczy,że się z nią do końca zgadzam ) jednak uważam,że w tej chwili ni jak ma się tych 10 postów do oceny czy użytkownik jest aktywny i wnosi coś na forum czy nie. Jak to mówią "dla chcącego nic trudnego" ,a tym bardziej w tych czasach i w możliwościach jakie daje nam jeszcze samo forum - to taka mała podpowiedź dla administracji z mojej strony i myślę (mam nadzieję),że każdy wie o co mi chodzi .
luk_hna Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 Z mojej perspektywy to wygląda tak: korzystałem do niedawna z forum jako czytelnik, pragnąc poznać tutejsze warunki (przynęty metody pozwalające w miarę skutecznie i regularnie coś łowić), niestety mam niewiele wiadomości dla wędkarzy którzy mają większe doświadczenie na terenie lokalnych łowisk ode mnie, stąd nie wypowiadałem się na forum. Moje "korzystanie" z wody można uznać za niewielkie, staram się używać przynęt jak najmniej wyrządzających krzywdę rybkom. Uważam, że przyszywanie wszystkim czytelnikom nie biorącym czynnego udziału w dyskusji opinii mięsiarzy i rzeźników to delikatne uogólnienie. Forum na pewno wnosi bardzo dużo dla wspaniałej społeczności ludzi łowiących na terenie podkarpacia, w związku z tym mam zamiar podzielić się moimi skromnymi doświadczeniami z wszystkimi czytelnikami, mam nadzieję z jakimś pożytkiem:) Jeżeli ktoś ma zamiar łowić na terenie okręgu Tarnowskiego i potrzebuje wskazówek z miłą chęcią podzielę się swoimi "bogatszymi" doświadczeniami:)
robin Posted November 26, 2011 Posted November 26, 2011 niestety mam niewiele wiadomości dla wędkarzy którzy mają większe doświadczenie na terenie lokalnych łowisk ode mnie, stąd nie wypowiadałem się na forum. Dokładnie tak to wygląda. Czego ja jako prosty grunciarz z pingpongiem /teraz z swingerami/ moge nauczyć takie stare wygi jak tu piszą. Może tylko jak dojechać, co ewentualnie zabrać gdyby nie było brań. Np. spinning dla mnie to czarna magia. W związku z tym nie piszę tylko żeby pisać. "I to by było na tyle". J.T.Stanisławski.
krs Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Grupę Aktywny użytkownik założyłem tak naprawdę tylko w celu ograniczenia możliwość pisania w dziale Giełda userom z zerowym dorobkiem. Poza możliwością pisania w Giełdzie i kilkoma drobiazgami technicznymi wszyscy zarejestrowani mają dostęp do całości materiału znajdującego się na PSW. Nie zależy nam na jak największej ilości postów, o czym niektórzy mogli się już przekonać - pkt 7 regulaminu Nabijanie licznika bezsensownymi postami też będzie odpowiednio nagradzane. Nic na siłę, jeżeli ktoś założył konto tylko w celu przeglądania to dla mnie nie ma żadnego problemu, transferu na serwerze starczy dla wszystkich
beret Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 KRS i o to nabijanie postów mi właśnie chodziło na co starałem się nakierować w moim wcześniejszym poście.A dokładniej o włączony licznik w dziele / temacie "Przywitaj się" czy Hyde Parku (co też niejako zaprezentowałem wczoraj w celu sprawdzenia ). Jeśli już jest coś takiego jak aktywny użytkownik to może warto były by nad czymś takim pomyśleć i wtedy faktycznie po części powinno zdać to egzamin. Co do działu Giełda to też się zgadzam i tu w 100% ale może podam przykład jak jest na jednym forum gdzie jestem,posty w tym dziele zatwierdzają admini i modzi przez co uniknęliśmy typowych "handlarzy". Oczywiście tu wcale nie musi być jak tam ale do przemyślenia przez Was . Pozdrawiam
Siksa Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Dokładnie tak to wygląda. Czego ja jako prosty grunciarz z pingpongiem /teraz z swingerami/ moge nauczyć takie stare wygi jak tu piszą. Może tylko jak dojechać, co ewentualnie zabrać gdyby nie było brań. Np. spinning dla mnie to czarna magia. W związku z tym nie piszę tylko żeby pisać. "I to by było na tyle". J.T.Stanisławski. Masz napisane prawie 150 postów, a nie pamiętam żadnego bezsensownego. I o to chodzi. Inni mają więcej, a sensownego też nie pamiętam. Czasem wydaję mi się, że napisanie posta z większą ilością zdań niż trzy, sprawia ból. Nie mówiąc ile potrzeba wysiłku, aby wcisnąć Shifta rozpoczynając nowe zdanie.
robin Posted November 27, 2011 Posted November 27, 2011 Masz napisane prawie 150 postów, a nie pamiętam żadnego bezsensownego. Nie wiem czym zasłużyłem, ale dzięki. Całe życie człowiek uczy się czegoś nowego.
krs Posted November 28, 2011 Posted November 28, 2011 KRS i o to nabijanie postów mi właśnie chodziło na co starałem się nakierować w moim wcześniejszym poście.A dokładniej o włączony licznik w dziele / temacie "Przywitaj się" czy Hyde Parku Od dzisiaj posty z działu Hydepark i Serwis nie wchodzą do ogólnego licznika postów użytkownika, dotychczas licznik był zablokowany tylko dla działu Giełda.
Guest Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Moze mi ktos wytłumaczyć czemu nie moge dodać ogłoszenie w dziale "giełda" ? jak mam 10 postów... ;(
strongbow Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Moze dlatego ze pisałeś te posty tyko dla licznika aby dostać sie na giełde :D:D
luk_hna Posted April 20, 2012 Posted April 20, 2012 Jesteś skrytym handlarzem sprzętem wędkarskim ?:D:D:D:D
krs Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Drobna zmiana. Zdjęcia dodawane do galerii przez użytkowników nie posiadających na koncie min. 10 postów będą podlegały zatwierdzeniu przez moderatorów. Użytkownicy "Aktywni" mogą dodawać dodają zdjęcia bezpośrednio "online"
Mateusz91 Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 A ja jestem za tym, aby każde zdjęcie wrzucone do serwisu przeszło przez rękę moderacji Co prawda jest z tym kupę roboty, ale patrząc ostatnimi czasy, to właśnie zdjęcia wrzucane na forum do załączników, tudzież galerii są najczęstszym powodem bicia piany, "pochlebnych" słówek i zaburzenia spokoju na tym forum... Może w końcu powróci PSW z czasów kiedy się tutaj rejestrowałem... Ot taki zabieg poprawiający wizerunek forum, zaoszczędzenie miejsca w serwerze i spokój wielu, wielu użytkowników
krs Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Jeżeli chodzi o galerię to nie wiem czy nie byłby to dobry pomysł, każde zdjęcie musiałoby przejść przez moderatora, fotki "kontrowersyjne" lub fatalnej jakości lądowały by od razu w koszu przez co oszczędzilibyśmy sobie i Wam niepotrzebnych komentarzy . Jeżeli chodzi o załączniki w postach to odpada, nie ma chyba możliwości zatwierdzania samych załączników trzeba by zatwierdzać każdy post co nie miało by sensu w przypadku otwartego forum.
manitu Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Czyżby moje zdjęcie leszcza południowoafrykańskiego pełnołuskiego sie niespodobało??!:-)) @Mateusz tylko powiedz mi czym chłopaki powinni sie kierować przy podejmowaniu decyzji czy dane zdjęcie nadaje sie do opublikowania czy nie??!! Wiemy żeby nie wrzucać zdjęć rybek niewymiarowych, gdy odbywają tarło itp itd!!! Więc jakie kryteria powinno spełniać zdjęcie aby go umieścić na forum??? Pozdrawiam
bronzo77 Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Może tak nieśmiało zaproponuję jakiś fotograficzny konkurs
krs Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Czyżby moje zdjęcie leszcza południowoafrykańskiego pełnołuskiego sie niespodobało??!:-)) Nic mi na ten temat nie wiadomo Wiemy żeby nie wrzucać zdjęć rybek niewymiarowych, gdy odbywają tarło itp itd!!!Więc jakie kryteria powinno spełniać zdjęcie aby go umieścić na forum??? Oto kryteria http://www.fishing.org.pl/f6/zasada-publikowania-zdjec-w-serwisie-362/
manitu Posted July 20, 2012 Posted July 20, 2012 Właśnie o to mi chodziło @krs!!:-)) Skoro są już "zasady publikowania zdjęć" to po co wprowadzać jakieś dodatkowe kryteria!!?? Pozdrawiam
Recommended Posts