Jump to content

Recommended Posts

Posted

Zapodałem nowy temat. Może się przyjmie. Być może jest ktoś, kto nie chce z różnych przyczyn podawać swojego tajnego łowiska, a chciałby się pochwalić wynikami, lub jakimiś spostrzeżeniami.

Zatem zaczynamy. Dzisiaj nad wodą żywego ducha, czyżby wszyscy już zakonserwowali sprzęt.Myślę że jeszcze jest kilku zapaleńców takich jak ja, i walczą ze swoimi słabościami. Dzisiaj pięknie współpracował okoń. W trakcie jednego holowania, nagle jakiś potwór zaatakował mojego okonia i zdarł mi go z haka wraz z gumką.

Wyholowałem też jakiś nowy gatunek jeszcze nie rozpoznany.

Aby zobaczyć załącznik musisz się zalogować

Posted

Ja nie mam czego ukrywać - byłem koło południa około 2h na Werynii, ale ani brania...

Chciałem pojechać rano, ale nie mogłem.

Ludzi b. mało, z tych co widziałem nikt nic nie złapał.

Posted
Ja nie mam czego ukrywać - byłem koło południa około 2h na Werynii, ale ani brania...

Posty dotyczące konkretnych łowisk proszę umieszczać w dziale "Wieści znad wody"...

Posted

Byłem wczoraj od 6 rano nad wodą.Do razu nam branie na 12 mm squida swojej kuchni,zacinam i pusto ryby nie ma.Ok 12 zaczyna naprawdę tęgo wiać:eek:.Leci jeden kij z tripoda,przewraca rod pod i jesteśmy zmuszeni zwinąć zestawy.Po 14 ustaje i zestawy lądują z powrotem.Do zmroku nie ma brań.Przed 20 nadchodzi kolejna fala bardzo mocnego wiatru i w trybie przyspieszonym kończymy.Szkoda jestem pewny,że w nocy branie było by pewne.:D

Posted

Witam, a ja dziś byłem parę godzinek na mojej miejscowej rzeczce i nico,rybki chyba spały albo świętowały ''Barbórke'':) tylko zauważyłem obecność mieszkańców nabrzeża:)

Posted

Bywaly swego czasu: okonie, pstragi, karasie nawet leszczyk sie trafil a teraz przez ta autostrade to nie wiem czy cus w niej jeszcze plywa.

• 2 weeks later...
Posted

Dzisiaj wybrałem się na spinning z myślą o jakimś szczupaku lub okoniu. Niestety ich nie było ale trafiła się troć na 41cm.

Ryba w dobrej kondycji wróciła do wody :)

• 3 weeks later...
Posted

Witam.Byłem dzisiaj na rybkach dwie godzinki, wynik około 20 kleni.

Zabawa była przednia w dodatku piękna pogoda, cieplutko.

Oczywiście wszystkie ryby wróciły całe do wody.

Pozdrawiam

• 2 weeks later...
Posted

W tym roku rozpoczęliśmy z Marcinem sezon pstrągowy inaczej niż zawsze. Przede wszystkim nie na Sanie i nie 1 lutego. Niestety aura nie dopisała. Rozpoczęła się prawdziwa zima. Ujemna temperatura i obfite opady sprawiły, że rzeką płynął śnieg, śryż, co uniemożliwiało momentami łowienie. Mimo, że żaden z nas nie miał kontaktu z pstrągiem, to i tak ten wypad w zimowej scenerii uważam za udany, warto było chociażby ze względu na widoki.

Posted

Szkoda że nic nie złowiliście,ta rzeka obfituje w ładne pstrągi ,widziałem kilka fotek nie tylko ze spiningiem ale z muszką tez.Mimo to wyprawa na pewno udana ,śnieg musi padać przecież dopiero zima się zaczyna :):beer:

• 1 month later...
Posted

No kolego gratuluję oby takich okazów więcej, życzę wszystkim takich łowów, może wtedy uda się je wytępić. A i pamiętajcie żeby przy tym gatunku nie stosować C&R.:D

Posted (edited)

Zdjęcie zrobił kolega.Oprócz ryb widocznych na zdjęciu ;)widziałem na brzegu śweżego pstrąga wyciągniętego z wody przez kormorana.Żadnego kontaktu z rybą ,łowiłem na Łączkach i pod Hoczewką.

Edited by Robertoo
  • 2 weeks later...
Posted

Dzisiejszy wypad (pierwszy w tym roku)na kropki można uznać jako spacer z wędka w ręku. Woda podniesiona i mętnawa. Nawet pukniecia nie zanotowałem. Myślę że dużo w tym i mojej winy, łowiłem tak bez przekonania, a i rzuty po zimie jakieś takie niemrawe, mało finezyjne, brak celności. Już martwiłem się, że się starzeję, ale pod koniec wszystko zaczęło wracać do normy, oprócz wody i brań. Śladów wiosny też 0, chociaż widziałem i słyszałem motocyklistów. Myślicie że to coś znaczy?

Posted

Niestety trzeba będzie jeszcze poczekać a prognozy mało obiecujące. Ja jutro też sie wybieram ale z robaczkem. Może sie choć jakiś jazgarz trafi :P

• 2 weeks later...
Posted

Witam brać wędkarską:D Mam pytanko. Czy wie ktoś może czy na stawach w Rzemieniu dalej lodzik?:P Interesuje mnie również Otałęż:D