wróg publiczny Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Co możecie powiedzieć o tym kijku, czy miał ktoś z nim do czynienia?
kroku Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 (edited) O kurcze za takie pieniądze to sam bym się skusił kijek wygląda ciekawie + czerwona szczytówka ale wklejanka do 40 gramów,nie wiem czy podoła podbijaniem cieżkimi główkami.Ciekawa propozycja pod koguta co sądzicie? http://www.mikado.pl/Testy_wedka_Tachibana_Master_Zander.htm Edited December 30, 2011 by kroku
rapala Posted December 30, 2011 Posted December 30, 2011 Jak dla mnie ten kij (wkejanka) nie nadaje się do kogutów.Zresztą @kroku łowisz na Solinie to chyba wiesz jak ma wyglądać kij pod koguty,szczególnie na warunki "głębokościowe" jakie tam panują.Po prostu "sztywna pałka",inaczej nie da rady:D.Poza tym komponenty na jakich został złożony?Śmiem wątpić że za tę cenę są co najmniej przyzwoite i wytrzymają ciężką orkę przy tak specyficznej technice jaką jest "kogutowanie".Przy ostrym łowieniu na ciężkie koguty "szkłem d..py nie wytrze";).
wróg publiczny Posted December 31, 2011 Author Posted December 31, 2011 (edited) Mi jest potrzebny kij pod łowienia głównie na gumy choć będą na zestawie też czasem wisiały inne przynęty. Czy tachibana sprosta temu uwzględniając połów szczupaków i sandaczy, czy mam szukać innego kija? Sory za to że kolejny raz mój temat musiał być przeniesiony. Edited December 31, 2011 by wróg publiczny
rapala Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 (edited) Przede wszystkim określ czy kij ma być do "opadu" czy na "wleczonego"?Zbiornik czy rzeka? Jaki zakres gramatury przynęt? Edited December 31, 2011 by rapala
Lobosss Posted December 31, 2011 Posted December 31, 2011 (edited) Sorki zły temat Edited December 31, 2011 by Lobosss
wróg publiczny Posted January 1, 2012 Author Posted January 1, 2012 Łowię z reguły przy użyciu główek 3-10g, maks 20 ale bardzo rzadko, przynęty prowadzę zazwyczaj delikatnym bujaniem. A moje łowiska to głównie Lipie, Czarna Sędź. i Cierpisz.
Recommended Posts